2024-02-18 17:30

Luton - Manchester U
1 - 2

Spelarbetyg: Luton Town - Manchester United

Spelarbetyg: Luton Town - Manchester United

Efter många om och men lyckades United tack vare Rasmus Højlunds två mål hitta ett sätt att besegra Luton Town borta på Kenilworth Road med 2-1.


Andre Onana: 4
Han gjorde en bra match sett till sin helhet och såg trygg ut med bollen vid fötterna vilket bidrog till ett välbehövligt lugn när Luton tryckte på. Kan inte lastas för Morris mål.

Diogo Dalot: 3
Diogo Dalot hade svårigheter i försvaret under stora delar av matchen, särskilt i duellen med Alfie Doughty där han flera gånger såg sig slagen.

Harry Maguire: 3
En av de skakigare prestationerna Maguire stått för sedan årsskiftet, sen in i flertalet tacklingar och riskerade fler gula kort än det han tillslut fick. Utbytt i paus får ses som symptom på en underkänd insats.  

Raphael Varane: 5 
Fin i luftrummet, bidrar med avgörande blockeringar och tacklingar i Lutons farligare lägen. Klart bästa spelare i Uniteds defensiv. 

Luke Shaw: 3
Kan varken säga bu eller bä om Shaws insats som tog slut strax innan halvlekspaus på grund av att man vill förhindra ytterligare en skada på vänsterbacken. Lite svårt att se varför han fick starta då han inte tycktes vara tillbaka i matchform. 

Kobbie Mainoo: 6
Ofta räknar man in ung ålder när spelarbetyg ska sättas men det behövs inte i Mainoos fall eftersom att han redan ser ut som ett vuxet fullblodsproffs. Spelet talar för sig självt då han på ett moget sätt gång efter gång spelar sig ur Lutons press. Fortsätter han rada upp denna typ av insatser bör han nämnas som en av ligans absolut bästa mittfältare sedan årsskiftet.

Casemiro: 3
Han bidrar med tjongbollen som slutar upp i Højlunds 1-0 mål men är annars rätt trubbig. Han hade svårt i duellerna med Barkley och kom undan rätt nådigt i just en sådan duell där han riskerade att dra på sig sitt andra gula kort. 

Bruno Fernandes: 4
Gjorde en matchavgörande block på Oshos skott som hade kunnat leda till kvittering men var utöver det slarvig framförallt i passningsspelet där han är tilltänkt som en av våra främsta.

Alejandro Garnacho:4
Dråpliga dribblingsförsök och dåligt beslutsfattande matchen igenom men betyget dras upp något av assisten till det andra målet.

Rasmus Højlund: 7 
Vad ska man säga? Dansken är glödhet och visar att han inte tänker sakta ner i och med sina två matchavgörande mål. Kan inte bli annat än högsta betyg på Højlunds insats. 

Marcus Rashford: 4
Trubbig i kombinationsspelet med lagkamraterna runtomkring men är ändå bra en mot en och bidrar även med ett par farliga skott. 

Inhoppare:

Victor Lindelöf: 4
Svensken bidrog med mer trygghet än Shaw på Uniteds vänsterkant under andra halvlek med ett par fina tacklingar.

Jonny Evans: 5
En riktigt stabil insats av Evans som tillsammans med Varane vinner de allra flesta nickdueller på egen planhalva under andra halvlek och ser till att Luton inte lyckas kvittera. 

Scott Mctomminay: 4
Kommer in med en högre energinivå än Casemiro och jobbade på bra defensivt in i det sista.

Erik ten Hag: 4
Kort och gott blandar han och ger i sin tränarinsats. Logiska och effektfulla byten som jackar upp betyget men ett icke imponerande spel som bjuder in Luton i matchen mer än det bör. Att återigen hitta ett sätt att vinna får väl ändå ge godkänt trots allt.

Vilka spelare imponerade på dig igår? Hur bedömer man Erik ten Hags tränarprestation?

Love Sandén2024-02-19 18:03:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham