Spelarbetyg: Manchester City - Manchester United

Spelarbetyg: Manchester City - Manchester United

En derbydag som slutar i en rödtonad eurofori i staden Manchester. Efter några veckor av besvikelse steppar Manchester United upp och gör en perfekt insats mot Manchester City och vinner därmed rättvist med 0-2.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Dean Henderson: 3
Tycker England på riktigt ska överväga målvaktssituationen till EM i sommar. Stod för ett riktigt bra lugn där bak som ersättare för De Gea som precis blivit pappa. Inga jätte räddningar men stabil insats som sprider sig till resten av försvaret.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Högerbacken som har tendensen att bli totalt uddlös vid sidan om sina konstanta glidtacklingar, gjorde under kvällen en riktigt fin insats han också. Fyllde inte på så mycket i korridoren kanske men var tryggheten själv bakåt.

Victor-Nilsson Lindelöf: 4
Står faktiskt för riktigt avgörande saker i sitt beslutsfattande under kvällen och även om kritik kommer då och då ska denna svenska mittback hyllas. Står alltid rätt och bryter ofta i hotade situationer djupt inne vid eget straffområde.

Harry Maguire: 3
Är alltid tudelad vid den engelska slagskämpens prestationer men tycker ärligt talat han oftare på senare tid står för fina insatser i så väl matcher mot enkelt motstånd som i toppmatcherna.

Luke Shaw: 5
En femma? Absolut! Vilken match av Luke Shaw som gjorde nästan allt perfekt. Denna ytterback som skadade sig riktigt illa i matchen mot PSV 2015 har alltså nu återuppstått likt aldrig förr. Han gör en riktigt bra match och avgör den också med ett mål som kronan på verket.

Scott McTominay: 3
Stabil insats även här hos skotten men inte riktigt den där påfyllnaden i straffområdet som man kanske hade velat se men det är också en match mot City vi pratar om. 

Fred: 3
Kanske att Fred ska ha 3,5 i betygskalan men sånt jobbar vi inte med här. Han gör jobbet och ser strålande ut i det defensiva arbetet där han stängde ytorna på ett bra sätt tillsammans med McTominay.

Daniel James: 3
Återigen är vi och snuddar på 3,5. Denna vindsnabba ytter visar gång på gång vilka fantastiska lungor en vältränad Walesare kan ha. James gör en riktigt fin prestation med sina djupledslöpningar och hot i offensiva straffområdet men behöver hitta kontinuitet för att få fortsätta starta framöver.

Bruno Fernandes: 3
Klart jag vill ge Manchester Uniteds bästa spelare en 4 i betyg till följd av 1-0 målet också men det stannar vid 3 för att jag anser att hans påverkan i den andra halvleken var blek. Självklart är Bruno en av de bästa spelarna men kanske lite fel på våra (supportrarnas) förväntningar ibland.

Marcus Rashford: 3
Löpte fint i den första halvleken och stod även för en assist till Shaw i den andra men totalt sätt tycker jag det var en godkänd kanske till och med bra prestation i vissa stunder men inte så mycket mer

Anthony Martial: 3
1+1 och matchens lirare, så hade det kunnat låta efter derbysegern mot City. Istället blir det som så ofta med Martial, just den där känslan av att han inte kommer kunna vara Manchester Uniteds nummer nio i framtiden. Det åsidosatt så gör fransmannen en bra insats.

Avbytare:
73´ Mason Greenwood: 2
Bidrar med energi men hann inte direkt uträtta så mycket.

88´ Nemanja Matic
Spelade för kort tid för att bedömas

90´ Brandon Williams
Spelade för kort tid för att bedömas

Andreas Kristensson@adde7892021-03-07 20:15:28
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham