Manchester C - Manchester U
6 - 3

Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United
Hängande huvuden när United inte hade något att sätta emot i derbyt mot City.

Nej usch och fy, ett helt hemskt derby för Manchester United. Matchen hann knappt börja innan den försvann – City gjorde processen kort och United var aldrig ens nära. Men United vann faktiskt andra halvlek – vad det nu betyder när matchen sedan länge var över. Så klart blir det väldigt låga och tråkiga betyg, det kan ju inte bli något annat. De ska inte säljas, men uselt var det.

David de Gea: 2
Han gör faktiskt några bra räddning under matchen – tro det eller ej med sex insläppta mål. Hur mycket kan han göra på målen egentligen, kanske inte så himla mycket. Men när det rasslar som det gör bakom honom är det så klart uselt.

Diogo Dalot: 2
Bakbinder sig själv med ett gult kort i andra minuten, hur ska han då kunna vara aggressiv mot Citys offensiv? Det kan han heller inte, förbispelad och kan inte stoppa inspel eller hemmalagets rörelse. Får väl inte så mycket hjälp men är inte till så mycket hjälp, dålig match helt enkelt.

Raphael Varane (ut 40'): 2
Trycker till Hååland i ryggen på offensiv planhalva direkt och försöker markera närvaro, men det var ungefär bara då han fick norrmannen på fall. Lyckas inte stoppa Fodens 1-0, är inte på plan när 2-0 nickas in och hänger sedan inte med Hååland (störd av fotskadan) vid 3-0 och får kasta in handduken. Glömmer vi dessa 40 minuter och håller tummarna för att skadan inte är allvarlig.

Lisandro Martinez: 2
Ska ge honom lite credd för att han matchen igenom ändå ser ut att spela med en vilja och vinner lite dueller och rensar undan lite inspel – särskilt i andra halvlek. Men tappar bort spelare vid några mål och United släpper in sex mål. Blev kanske inte uppäten fysiskt men han och United hängde helt enkelt inte med.

Tyrell Malacia (46’): 2
Inleder matchen darrigt där han missar mottagning och slår bort enkla bollar – drar sen på sig gult kort i duell mot Foden och kan inte spela lika aggressivt. Kan sen inte heller hänga med samma engelsman vid bortre stolpen och 4-0 var ett faktum. Med fyra mål i baken får någon stryka på foten, denna gång blev det Malacia som fick se andra halvlek från bänken.

Scott McTominay (ut 59’): 2
Befinner sig på rätt plats vid flera tillfällen i eget straffområdet och får undan inspel och täcker skott, det gör han bra. Men då pratar vi första knappa tio minuterna – sen blev samspelet med Eriksen centralt ihåligt och de Bruyne fick driva och styra lite som han ville och skotten hade varken medicin eller förband för att stoppa blödningen.

Christian Eriksen: 2
Nja det här med att hitta balans centralt i plan gick ju rakt åt pipsvängen. Tappar markeringar och kan inte alls stoppa upp City när det tar sig fram. Gör några bra saker framåt med sin fina fot och får väl en assist på Antonys mål. Balansen ska nog läggas mer på ten Hags axlar, men Eriksen klarade inte sin defensiva uppgift.

Antony: 2
Frågan är om han ens är på plan i första halvlek, syns inte till i defensiven och offensivt är det egentligen bara alibiaktioner. Blixtrar till från ingenstans när han snyggt dunkar in reduceringen med en klassaktion. Visar mer vilja och entusiasm efter det – men hur högt ska det värderas när matchen redan är slut och begraven? Ändå lite, det tycker jag nog.

Bruno Fernandes: 2
När det ens finns en antydan till något offensivt i första halvlek är det ofta via Brunos fötter, men sällan når passningarna fram och ger något resultat. När han tar löpningar kommer bollarna sällan till honom, och han hamnar mest på mellanhand. Klagar i frustration till sig en varning, och en sån match var det för portugisen.

Jadon Sancho (ut 70’): 2
Svag, svag prestation. Spelar kanske upp sig lite i andra halvlek när det åtminstone finns vissa antydningar och ambitioner, men första halvlek är fylld av bolltapp, missade passningar och felbeslut. Måste vara kvalitet på det som görs i matcher som denna, det såg vi inget av idag.

Marcus Rashford (ut 59’): 2
Är ju inte involverad särskilt mycket i spelet och får heller inte mycket att jobba med. Har ändå antecknat att jag gillade första kvarten från Rashford som gick i djupet så fort läge uppstod och pressande med intensitet – men när målen rullar in i andra änden dör Uniteds match mer och mer och Rashford försvinner också.

Inhoppare:

Victor Lindelöf (in 40’): 2
Gör sina första PL-minuter för säsongen och det kunde väl skett i en enklare match. Kan inte göra något för att stoppa flödet av baklängesmål, trots att City i andra slog av på takten.

Luke Shaw (in 46’): 2
Kanske gör det lite bättre än Malacia men bytet förändrar inte särskilt mycket av matchbilden. Är ändå ändå involverad lite mer offensivt mot slutet.

Casemiro (in 59’): 2
Ser han inte lite långsam och segt ut? Känns inte helt alert och är inte inne i tempot, men idag kom han också in i en match där United var överkört.

Anthony Martial (in 59’): 5
Det absolut bästa med denna match är att Martial är tillbaka i spel, kommer in och gör några fina prestationer med boll. Vinner en straff som han limmar upp i krysset och prickar in en nick dessutom.