Etihad Stadium, 2024-03-03 16:30

Manchester C - Manchester U
3 - 1

Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United
Ett tidigt drömmål och en defensiv laginsats räckte inte för United i derbyt.

Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United

Manchester United får inkassera en ny förlust i derbyt mot Manchester City. Ett tidigt ledningsmål, och en lång och gedigen defensiv insats räckte inte. När orken började tryta och City fortsatte mala på hamnade bollen i eget mål. Ändå en del bra prestationer, en defensiv laginsats. Svårt att betygsätta, kanske säger en del om vad man på förhand hade förväntat sig.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


André Onana: 6
Är förmodligen Uniteds bästa spelare, och länge var det han som höll United kvar och dessutom såg till att det blev en del omställningar – helt magisk utspark som skapar Rashfords mål. Flera fina räddningar, dominant i luften och låter United andas tack vare sitt spel med boll. Kan han rädda Fodens 2-1, förmodligen inte men han får handen på bollen.

Diogo Dalot: 5
Har bra koll på en farlig Doku hela första halvlek, samtidigt som han får bra hjälp av mittbackarna och Casemiro. Syns av naturliga skäl inte mycket offensivt men kommer ändå fram bra vid några tillfällen. Jobbigare i andra halvlek när United blir tröttare. Får gå över till vänster mot slutet, men en bra match.

Raphael Varane: 5
United släpper in tre mål, men ändå är känslan att Varane gör en fin insats matchen igenom i det defensiva arbetet. Får undan många inlägg och inspel. Stöter ut onödigt vid Citys 2-1, men det går himla fort och sett över hela matchen och alla bollar han får jobba med är det alls ingen dålig insats.

Jonny Evans (ut 69’): 5
Kände oro när jag såg Evans namn i startelvan, men veteranen gör en riktigt fin insats. Stöter bort sig totalt när Foden får friläge, därefter lyckas mer eller mindre det mesta han tar sig för. Läser spelet och kliver fram och vinner boll, får undan inlägg och inspel. Någon missad passning, men ändå imponerande.

Victor Lindelöf: 4
Är väl den i backlinjen som har störst bekymmer, och inte så konstigt när han spelas ur position. Får en del hjälp av Mainoo för att inte ställas en-mot-en, men hinner inte med Foden när City kvitterar. Också en del bekymmer i spelet med boll. Får kliva in centralt mot slutet.

Casemiro: 5
Riktigt fin första halvlek där han ligger i rätt position, får undan bollar och stöttar backlinjen på ett jättefint vis. Stöter inte heller bort sig som han annars haft en tendens till. Allt defensivt arbete tar ut sin rätt och han tröttnar en del mot slutet när United ska jaga mål, hinner inte med när Foden gör 2-1.

Kobbie Mainoo (ut 82’): 5
Sätts under press tidigt och får acceptera att det inte blir så mycket spel med boll. Gör ett bra defensivt arbete när han understödjer backlinjen, och visar dessutom upp ett lugn med bollen när tillfälle ges. Lyckas störa Citys bollinnehav vid några tillfällen, och gör att United ibland kan vila lite.

Scott McTominay: 4
Får startplatsen som tia för att kunna komma med sina löpningar i andrafasen, vilket vi också fick se ett bra exempel på i första halvlek. Men United får inte tag i boll och då har skotten också svårt att använda sig av den förmågan. Jobb i det tysta, men kan inte heller göra att United får tag i något offensivt.

Alejandro Garnacho (ut 82’): 4
Med utgångsposition till höger är tanken att han i omställningsspel ska kunna hota Aké, vilket han gör en eller två gånger. Annars blir det mest ett defensivt ansvar där han hjälper Dalot en helt del. Petar sånär bollen förbi Ederson till öppet mål, men när City håller boll mest hela tiden försvinner han ur spel.

Bruno Fernandes: 5
Spelar som falsk nia och inleder matchen starkt. Tar löpningar i djupet, spelar fram till Rashfords mål, duktig i presspelet. Försöker lugna ner spelet när det finns möjlighet. I takt med att hela United tröttar försvinner också Bruno mer och mer och får inte heller många bollar att arbeta med.

Marcus Rashford (ut 74’): 4
Vilket jäkla skott, vilket jäkla mål! Får spela på bästa positionen till vänster, och får då ut mer av sitt spel. Sätts i en del bra omställningsläge och målet kanske borde ge högre betyg, men utöver dunderträffen har han ingen vidare lycka i bollbehandlingen. Steg i rätt riktning, absolut, bättre arbetsinsats, men saknar en del skärpa.

Inhoppare

Willy Kambwala (in 69’): 4
Kommer in som högerback, gör det helt okej.

Antony (in 74’): 4
Otacksamt när United nästan inte har boll alls, gör några försök på egen hand men lyckas inte oroa City särskilt mycket.

Soyfan Amrabat (in 82’):
Spelade för kort tid för att betygsättas. Ger bort bollen när City punkterar matchen.

Omari Forson (in 82’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5
Har helt ärligt svårt att se att Erik ten Hag skulle gjort något annorlunda sett till matchplan utifrån var United och City står just nu. Ett kompakt och ramstarkt försvar och snabba skarpa omställningar, och rätt med Rashford och Garnacho på kanterna med Bruno centralt. Med lite mer skärpa hade United kunnat såra City ännu mer. När orken sedan tryter blir det svårt att håll ut defensivt. Kanske att han inte skulle ändrat så mycket i backlinjen när Evans byts ut. Tuff förlust, rättvis seger för City till slut men med lite flyt hade det kunnat bli något mer.

Jobbig förlust i derbyt... länge en bra defensiv insats men till slut höll det inte. Är jag alldeles för givmild i betygen, eller skulle vissa haft högre? Diskutera i kommentarsfältet!

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2024-03-03 19:07:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham