Spelarbetyg: Manchester United 1 - 0 West Ham United
Ten Hag kramar om en av dagens stora matchvinnare.

Spelarbetyg: Manchester United 1 - 0 West Ham United

Under en helg då många toppkonkurrenter tappade poäng hade Manchester United möjligheten att göra det man så sällan lyckats göra på senare år och kapitalisera på andras misstag. Om man lyckades? Det kan man säga, men det satt hårt inne En i mångt och mycket rejält slarvig insats utvecklades till en riktig krigarvinst som kan komma att bli oerhört viktig.

Betygsskala
1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 - Best

David de Gea - 5
Hanterar det som faktiskt kommer mot honom bra stora delar av matchen. När man sätts under hårdare press i andra halvlek blir han närmast intill matchvinnare med några riktigt starka räddningar. Mot ett lag som West Ham som är så pass farliga på fasta situationer blir dock hans största svaghet – passiviteten vid inlägg – extra märkbara och oroande. 

Diogo Dalot - 5
Frejdig och delaktig över hela banan. Hamnar lite fel i vissa uppspelssituationer men hittar desto fler väldigt fina zoner att smyga in i högre upp i banan. Oerhört och förvånansvärt nyttig i huvudspelet i defensivt straffområde, kanske gick självförtroendet upp från fötterna till skallen efter nickmålet mot Sheriff. Dalot har kanske varit Uniteds konsekvent mest högpresterande spelare tillsammans med Licha Martinez den här säsongen och börjar växa ut till en viktig kugge för Ten Hag. Nära en sexa.

Harry Maguire - 4
Lämnar mycket ytor i en tidig omställning och kommer snett in i situationer flertalet gånger. Hans vanligtvis ganska stabila passningsspel är inte heller där den brukar, och det märks framförallt i positioneringen i uppspelsfasen att han inte är speciellt matchvan just nu. Räddar upp ett godkänt betyg dels för att han är väldigt nyttig i straffområdet i West Hams sena forcering, dels också för att han har ett väldigt praktiskt och stort huvud som blockerar många skott och inspel.

Lisandro Martinez - 5
Precis som vanligt Uniteds bästa försvarsspelare, står däremot för en okaraktäristisk felpass som utlöser en hel radda liknande dumma passningar halvvägs in i första. Sedvanligt älskvärd krigarinställning, som bland annat borde resulterat i en utvisning på Scamacca när han sätter huvudet där många inte vågar sätta foten.

Luke Shaw - 5
Ovanligt osynlig insats initialt för en spelare som annars brukar bära ett stort ansvar med boll. Växer in i matchen ju längre den lider och är riktigt bra stundtals i andra halvlek. Fortsätter kombinera fint med Rashford.

Casemiro - 5
Om Eriksen i vanlig ordning ligger bakom det offensiva spelet ligger Casemiro bakom allt Eriksen gör. Hjälper också till mycket i uppspelsfasen på ett berömvärt sätt när Maguire och Martinez har svårt att hitta igenom West Hams lagdelar.

Christian Eriksen - 5 (Ut 79’)
Visar prov på vad som komma skulle när han slår bort ett uppspel direkt i matchinledningen innan han ligger bakom i stort sett allt i offensiv väg under första halvek. Då får man slarva hur mycket som helst. Nästan. I andra halvlek mattas han nämligen av en del, ser trött ut och slår bort hejdlöst många uppspel. Kanske borde blivit utbytt tidigare. 

Bruno Fernandes - 4
Något disorienterad i presspelet och hamnar snett in i många lägen när han ska få bollen också. Något bättre i andra halvlek men har ingen jättestor dag på jobbet. Den gryende formen från de senaste insatserna fick sig en liten törn när kaptensbindeln åkte av.

Anthony Elanga - 4 (Ut 59’)
Väldigt oslipad med boll allt som oftast och ser dessutom ut som att han spelar utan självförtroende när han kommer till lägen. Den unge svenskan är dock ack så viktig utan boll, både i presspel och med offensiva löpningar. Rättmätigt utbytt efter dryga timmen.

Cristiano Ronaldo - 4
Kämpar med att hitta ytor mot ett väldigt kompakt West Ham. Fattar en del konstiga beslut och pressar ganska alibiaktigt. Hittar lite fler lägen i andra halvlek men svårigheten att bibehålla skärpan fortsätter. 

Marcus Rashford - 6
Alltjämt den som tar sig till flest lägen. Bra utan boll idag, både i press och med en del offensiva löpningar. Om han kan slipa på just spelet utan boll och dessutom nu också kan börja nicka kan han mycket väl bli den självklara mittpunkten för Uniteds anfall som vi alla hoppas på – trots att han redan nu gjort 100 mål för klubben.

Inhoppare
Scott McTominay - 4
Nyttig med sin längd och kraft mot ett starkt West Ham. I övrigt inte så mycket att skriva hem om mer än ett fint inspel till gaml parhästen Freds stolpnick.

Fred – N/N
Spelade för kort tid för att betygsättas, men blir sånär matchvinnare med en nick i stolpen.

Tim Norinder Jonsson2022-10-30 19:38:57
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham