Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace

Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace

Presspel. Presspel. Presspel. Budskapet var tydligt i Ralf Rangnicks första match som Manchester United tränare. Även om laget har en lång väg att vandra är segern mot Crystal Palace med 1-0 ett steg i rätt ritkning - och visst ska Gegenpressens fader kunna vända detta.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 5
Den kritiserade målvakten från ifjol har varit lagets i särklass bästa spelare under säsongen. Den här söndageftermiddagen behövde den spanska landslagsmålvakten inte ingripa något nämvärt men var fortsatt stabil. Stod rätt och ingrep när det behövdes. Även Uniteds andra hållna nolla på de senaste tio matcherna är ett faktum. Inget att klaga på så att säga... 

Diogo Dalot: 6
Insatsen mot Crystal Palace var verkligen ett svar på det vi fans har sökt efter rent offensivt. I Aaron Wan-Bissakas frånvaro, klev Diogo Dalot fram och slutade aldrig fylla på längst högerkorridoren - speciellt i första halvlek. Visst är väl fortfarande Wan-Bissaka ett snäpp vassare i både glidtacklingar och det defensiva boxspelet, men det här lovar gått för den portugisiska högerbacken.

Victor Nilsson Lindelöf: 6
Vilken stabil match av svensken. Inte bara stabil utan totalt briljant i stora stunder. Rensade undan faran när det behövdes samtidigt som han ständigt hotade i djupet med de där underbara djupledsbollarna på 30-40 meter. Han var även rörlig, fyllde på framåt och vann i princip alla dueller han gick upp i. En kanoninsats.

Harry Maguire: 4
Håller man nollan ska väl försvararen få ett hyfsat högt betyg men i det här fallet är det en aningen annorlunda. För det var inte bara stabila försvarsaktioner från den engelska landslagskaptenen, utan också slarv i både luftrummet och när bollen väl skulle spelas framåt. Man kunde inte undgå att sätta adventsfikat i halsen varje gång Maguire skulle sätta ut bollen till någon av ytterbackarna. Men klart godkänt ändå.

Alex Telles: 5
Och på vänsterkanten hittar vi ytterligare en vikarie. Den här gången för Luke Shaw som kämpar med sin skada. Under söndagen fick vi se en Alex Telles som verkligen tog chansen och visade vad han kan bidra med i Rangnicks aggresiva presspel. Offensiv och kreativ var orden efter första halvlek. En lite sämre andra halvlek men fortsatt delaktig i både fasta situationer och inläggsspelet.

Scott McTominay: 5
Det var väl inget direkt man kunde anmärka på efter den stabila insatsen av skotten. Men här handlar det väl snarare om att man ösnkar mer och framförallt att han fyller på mer offensivt. Killen var stabil rent defensivt utan att direkt imponera.

Fred (Frederico Rodrigues Santos): 5
Fred blandade och gav idag men täckte väldigt mycket yta - som vanligt. Lite slarv i passningspelet emellanåt men i övrigt var han ofta runt motståndarens straffområde. Och sedan det som drar upp betyget när samma spelare fär en passning av inbytte Greenwood, där han smeker in ett väl avägt lobbavslut i det vänstra krysset.

Marcus Rashford: 5 (ut 76)
Bjöd på energi och hårt jobb i presspelet. Den här matchen var ett stort steg i rätt riktning för den tidigare skadade anfallaren. Löpte rätt och löpte dessutom väldigt smart. Energin var ingenting man kunde klaga på här inte.

Bruno Fernandes: 4 (ut 86)
Det aningen låga betyget är väl mycket på grund av att man väntar sig mer av Uniteds, i många stunder, bästa spelare de senaste åren. Han stod för flertalet instick och försökte lirka upp ett defensivt inriktat Crystal Palace, men bjöd inte på det där lilla extra. Du kan bättre Bruno.

Jadon Sancho: 4 (ut 62)
Han var pigg och energifull i början av första halvlek men blev senare totalt osynlig. Detta betyg snuddar faktiskt på en 3,5 men då vi inte sysslar med sådant tranms får en fyra spegla hans prestationer. Missförstå mig rätt men den här killen har vi extremt höga förväntningar på och det kommer att lossna, var så säker.

Cristiano Ronaldo: 5
Hans första halvlek var totalt outstanding. Men sedan avtog det ju längre tid som spelades på Old Trafford. Flertalet lägen, hårt presspel och vunna nickdueller i första, byttes av med lägre energi och en mer osynlig anfallare i den andra halvleken. Bra insats men vi vill se det genom hela matchen framöver.

Inhoppare:
Mason Greenwood: 4 (in 62)

Han kom in och gjorde som han brukar, nämligen att våga. Våga pressa högt och att våga ta avslut i alla lägen som dyker upp. Här fick inhopparen kröna sin prestation med en assist till Fred och därmed avgöra tillställningen. Den begrämsade tiden gör att betyget stannar på en fyra som totalbetyg.

Anthony Elanga: 4 (in 76)
Kul att se svensken i Premier League-spel igen och han hade fart under skorna när han väl kom in. Men med dryga kvarten kvar av matchen att jobba med, är det svårt att förändra jättemycket.

Donny van de Beek: (in 86)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Andreas Kristensson@adde7892021-12-05 17:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham