Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City

Det var väl en godkänd andra halvlek, men vad hjälper det när man blir totalt överkörda under första halvlek och kan pusta ut för att det inte blev mer än tre mål i baken. Inte många lysande individuella prestationer att se tillbaka på heller.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 2
Kan inte göra så mycket på målen. Bernardo Silvas skott sitter stenhårt i krysset och vid de andra målen lämnas han ensam bakom ett virrigt försvar. Håller sedan United ”kvar i matchen” men en fin fotparad på Mahrez avslut.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Att ställas mot Sterling är inte det enklaste i världen, men han sköter det okej. Växer en del i andra halvlek när han försöker ta sig framåt med boll när tillfälle ges och bjuder på några fina aktioner när han tar sig förbi motståndare.

Phil Jones: 1
Okej, det är inte så lätt att komma in en gång i månaden och spela. Men… detta håller inte för att starta i United. Totalt bortgjord av De Bruyne vid 3-0 och allmänt rörig i Uniteds bakre led matchen igenom.

Victor Lindelöf: 1
Nja, detta var ingen höjdare va. Går bort sig vid 2-0 och stöter högt vid 3-0 och lämnar enorm yta bakom sig. Maguire har inte varit fantastisk hittills, men han saknades idag. Hittar inget samspel med Jones värt namnet och det är virrigt. Lite bättre i andra när han försöker hitta passningar framåt.

Brandon Williams: 2
Väldigt energisk och aktiv, visade stor vilja genom hela matchen. Står för några fina brytningar och försöker komma framåt i andra. Men har en del bekymmer med Mahrez och snubblar på eget grepp innan 3-0 målet.

Fred: 3
Börjar matchen fint och hittar bland annat ut till James med en grym crossboll. Löper mycket, försöker komma i press, men blir för ensam centralt och har för stora ytor att täcka. City tar sedan över mer och mer och Freds inverkan blir mindre.

Andreas Pereira: 1
Har flera gånger denna säsong haft problem när han spelat som en mer sittande mittfältare. Samma tendenser visar sig idag och han hittar aldrig in i matchen under första, och styr dessutom in 3-0 målet oturligt i eget mål. Visar upp bättre sidor när han flyttas fram som tia och kan vara konstruktiv där.

Daniel James: 1 (ut 64’)
Löper en hel del, försöker sätta press och försöker skapa möjligheter offensivt för United. Men han har inte samma flyt nu som tidigt i höstas, det går fortfarande väldigt fort, men slutprodukten finns inte riktigt där just nu.

Jesse Lingard: 1 (ut 45’)
Det var som vi alla vet ett tungt 2019 för Jesse Lingard, och inledningen på 2020 har inte bjudit på några förändringar. Det är inte mycket som funkar över huvud taget för engelsmannen, och chanserna till en startplats borde snart vara slut.

Marcus Rashford: 3
Det United skapade, det skapade dagens kapten Rashford. Typ. Några kombinationer i början som kunde gett resultat men annars ganska anonym. Skickar iväg en projektil som ger Bravo bekymmer och rullar fint in reduceringen efter en kontring.

Mason Greenwood: 2 (ut 81’)
Har några kombinationer med Rashford i första halvlek som lovar gott, men får ingen träff när han själv får avslutsläge. Inte jätteinvolverad i andra halvlek, men driver bollen framåt och serverar Rashford till tröstmålet.

Inhoppare:

Nemanja Matic: 3 (in 46’)
Kommer in och börjar bra, stabiliserar en del framför backlinjen och vinner lite boll och dueller.

Angel Gomes: 2 (in 64’)
Äntligen fick vi se lite av Gomes igen. Försöker vara kreativ med boll, och vinner duellen som ger kontringen och Uniteds mål.

Anthony Martial: (in 81’)
Spelade för kort tid för att betygssättas.