Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City
Bruno Fernandes var en av huvudrollsinnehavarna i Manchesterderbyt, när han gjorde det kontroversiella kvitteringsmålet.

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City

Efter en gedigen laginsats med defensiven i fokus blev Manchester United kungarna av Manchester när man vände på ett 1-0 underläge till seger mot Manchester City. Vem som blev matchvinnare? Självklart allas vår älskade Marcus Rashford.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

 
David De Gea: 4
En ovanligt lugn eftermiddag då City hade svårt att skapa några vassa målchanser. Bör inte lastas för Citys ledningsmål. Spelet med fötterna var något svajigt då han slår bort flertalet långpassningar.

Aaron Wan-Bissaka: 5
Likt hela Unitedförsvaret, en stark prestation från AWB. Stoppar Foden i fickan och ligger rätt i de defensiva positionerna. Något passiv vid Citys mål, vilket drar ner betyget.

Raphael Varane: 6
Majestätisk insats av Varane som visar hur vital han är för Manchester United. Vinner den interna matchen mot Haaland som i princip inte lyckas skapa någonting. Fransmannen är den försvarsgeneral United har saknat sen Ferdinand och Vidics dagar.

Luke Shaw: 5
Fortsätter att imponera som mittback. Står för viktiga brytningar och rensningar. Är även trygg med bollen.

Tyrell Malacia (Ut 92’): 5
Har bra kontroll på Mahrez matchen igenom. Utnyttjar sin snabbhet på ett föredömligt sätt både i offensiv och defensiv riktning. Stark i närkampsspelet då nederländaren stoppar upp flera anfall för City.

Casemiro (Ut 92’): 6
Brassen fortsätter att vara navet på Uniteds mittfält och understöder defensiven på ett magnifikt sätt. I vanlig ordning vinner han mycket boll och bidrar med sin trygghet. Startar upp flertalet anfall med öppnande passningar och assisterar Bruno till kvitteringsmålet.  

Fred: 6
Freds kämpainsats i den matchen enorm och han står för flertalet viktiga defensiva aktioner. Den defensiva matchplanen passade Fred som perfekt.

Bruno Fernandes: 5
Står för en ganska anonym prestation i stora delar matchen, men trots det är det Unitedkaptenen som kliver fram och hänger dit det viktiga och kontroversiella 1-1 målet. Glädjen gick inte att ta miste på och det var exakt det här Bruno behövde.

Christian Eriksen (Ut 72’): 3
Matchbilden passade inte riktigt Eriksen. Fick slita mycket defensivt då City hade stort bollinnehav. Fick bollen väldigt sällan och ofta alldeles för långt ner planen för att kunna uträtta något konstruktivt i offensiv väg.

Marcus Rashford (Ut 92’): 6
Det finns inget stopp på Marcus Rashford just nu! Matchvinnare när han stöter in 2-1 målet som gör att United står som derbysegrare. Målskytt i sju raka matcher och showen rullar vidare.

Anthony Martial (Ut 46’): 4
Nyttig i de nedre regionerna av planen när han suger in bollar och släpper bollen vidare, vilket skapade flera bra omställningsmöjligheter. Även om fransmannen inte skapade några målchanser är han otroligt viktig för Uniteds anfallsspel.

Inhoppare:
Antony (In 46’): 3 
Kommer in för Martial i den andra halvleken, men står för en svag prestation överlag. Blir lite mer involverad i spelet i slutfasen av matchen när omställningsytor uppstår efter att City gått framåt.

Alejandro Garnacho (In 72’): 5
Kommer in och visar noll respekt för motståndet. Hotar City-försvaret med sin speed och teknik och står för en fin framspelning till segermålet. 

Lisandro Martinez (In 92’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Scott McTominay (In 92’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Harry Maguire (In 92’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Håller ni med om betygen? Vem var bäst i Manchester United? Finns det någon hetare spelare just nu än Marcus Rashford? Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet!
GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-01-14 16:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham