Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United
Rashford fortsätter att leverera!

Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United

Trots att alla cylindrar inte gick på full effekt lyckades Manchester United puttra sig igenom en knixig tillställning där segern satt ganska långt inne. Ett par fina individuella prestationer från Rashford och James bäddade för tre poäng och en bibehållen andraposition i ligan.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


David De Gea: 2
Newcastle testade spanjoren ordentligt idag. Nöp två av tre avslut från rivige Saint-Maximin men chanslös på kvitteringen. I övrigt fick han mest hantera diverse höstlöv. Bekväm match totalt sett.   

Aaron Wan-Bissaka: 3
Lärt sig att gå framåt utan att bli tillsagd vilket bådar gott inför framtiden. Den i backlinjen som är mest bekväm med att försvara med ryggen mot mål.  Stabil insats.

Victor Lindelöf: 2
Pressad inledningsvis och såg inte helt bekväm ut när United försökte spela kvadraten i eget målområde. Precis som hela laget fick han en mer bekväm resa i andra halvlek.

Harry Maguire: 1,5
Lite stirrig i första halvlek när bortalaget pressade högt. Serverade olyckligt Saint-Maximin vid kvitteringen. Något bättre i andra men såg trött ut och bör vilas i EL-returen.

Luke Shaw: 3
Bidrar med kontinuitet och klass. Värderar när han ska fylla på och när han ska täcka upp. Går mot sin bästa säsong i karriären.  

Nemanja Matic: 3
Tog ett stort ansvar i Pogba och McTominays frånvaro. Den av mittfältarna som försöker söka hotande passningar. Helt okej match av den gamle serben.

Fred: 2
Lite för mycket ”all over the place” i första. Bättre positionsspel i andra men gör ingen av sina bättre insatser.

Daniel James (Ut 88’): 3,5
Aningen lättläst och utmanövrerad av Lewis i första. Betydligt mer företagsam i andra med snabba fötter och ett klassavslut. Tredje målet på tredje starten är starka papper för walesaren.  

Bruno Fernandes: 3
Totalt osynlig långa stunder i första. Lyckas trots det få med sig 1+1 och på nytt tungan på vågen för United. 23 mål och 17 assist på 39 matcher i PL – vem kan matcha det?  

Marcus Rashford (Ut 89’): 4
Blixtrande aktion och avslut vid 1-0-målet. Ordnar straff. Hotar ständigt en mot en. En bra dag på jobbet för engelsmannen.  

Anthony Martial (Ut 70’): 1
Svårt att hålla fast bollarna och ser ut att tänka alldeles för mycket. En vass aktion på 70 minuter räddar inte godkänt betyg. Lär få finna sig i att sitta på bänken när Cavani återvänder.   

Inhoppare:

Mason Greenwood (In 70’): 2

Kommer in till ett dukat bord men lyckas inte bidra med särskilt mycket. Något otåligt väntar vi på ketchupeffekten…

Juan Mata (In 88’): -
Gamle Mata fick äntligen andas Premier League-luft efter ett par månader utan speltid i ligan. Kan spanjoren sprattla till och avsluta Unitedkarriären med en fin vår?

Shola Shoretire (In 89’): -
Blott 17 år och 19 dagar gammal fick den unge engelsmannen några minuter på plan i sin United-debut. Gästcoachande Nicky Butt såg till att välkomna ynglingen på bästa sätt när han vrålade ”keep the ball” så att det ekade över hela Old Trafford. Med det fem-plus-namnet kan det väl inte bli annat än succé?  

GGMU
 

Micke Martinsson2021-02-21 23:14:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham