Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United
Siiiuuuuu!

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United

Manchester United’s goal scored by number seven, Cristiano Ronaldo! Och sen gjorde han ett till och den portugisiska dominansen blev total när Bruno Fernandes dundrade in trean. Nummer sju är tillbaka och nummer 18 bara fortsätter. Top of the league!

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 5
Får släppa en boll förbi sig när Newcastle kontrar och kan inte göra så väldigt mycket på det. Gör en rutinräddning i första halvlek och sen en stark och viktig hand i andra på Joelintons skott. Trygg och stabil och klar etta nu om ni frågar mig.

Aaron Wan-Bissaka: 5
Hade kanske lite större bekymmer defensivt i andra halvlek men är aggressiv i försvarsspelet och följer hela tiden med upp på sin kant. Får ofta kritik för sin offensiv, och det finns att utveckla där, men gillade det jag såg av honom i båda riktningar av plan.

Raphael Varane: 4
Såg väl inte hur trygg ut som helst idag. Gjorde en hel del bra saker med bollen och i försvarsspelet, men han stötte bort sig alldeles för enkelt vid kvitteringen och lite samma tendens vid något annat tillfälle. Men stark med huvudet och godkänd är han absolut.  

Harry Maguire: 4
Satt och skrev att han är lugn och trygg som vanligt, sen kastar han bort sig totalt på offensiv planhalva när Newcastle kontrar och kvitterar. Så får man inte göra som mittback och kapten. Ser lite oortodox ut men allt som oftast löser han ändå de lägen som uppstår, och är en gigant på huvudet.

Luke Shaw: 4
Blandade och gav en del under matchen, tryckte undan Almiron så han flög när han själv var på väg fram men gick också bort sig någon gång när det blev snabba kontringar. Försvann när kvitteringen kom. Men visade ändå sin klass med fina hörnor och när han driver fram bollen med kraft och spelar fram Ronaldo till Uniteds andra mål.

Nemanja Matic: 4
Visst går det lite långsamt ibland, visst är han lite trög i vändningarna och visst är han inte den mest äventyrliga med bollen. Men han är smart, han står rätt och vinner boll, han är lugn och trygg. Han gör helt enkelt det man kan förvänta sig.

Paul Pogba: 6
Spelar sittande mittfältare tillsammans med Matic och briljerar då och då med sin teknik och sina passningar. Den där raka passningen som skär in på anfallarna eller i djupet på ett tillslag är ju bara så himla fin. Lite svårt att lösa upp ett lågt Newcastle i första men passningen som öppnar upp till andra målet och sedan en assist till först Fernandes och sedan Lingard visar Pogbas spets och betydelse.

Mason Greenwood: 4 (ut 85’)
Första mållösa matchen denna säsong, men så fick han inte heller spela som nia idag. Tidigt involverad i händelserna och när Ronaldo spräcker nollan är det på retur efter att Greenwood utmanat och tagit avslut. Fortsatte ta löpningar men spelades inte alltid in till de ytor där han själv kunde avsluta utan fick agera lite i skuggan av nummer sju idag.

Bruno Fernandes: 5 (ut 85’)
Tog tidigt flera bra löpningar både mellan lagdelar och i djupet och hittade lite ytor. Försökte med avgörande passningar och distansskott mot ett lågt och kompakt bortalag utan att riktigt få till det. Sen fick han till det i andra och då är vi direkt i drömmålskategorin och rotar. Bruno = poäng, så enkelt är det.

Jadon Sancho: 4 (ut 66’)
Tog en stund innan han kom in i matchen men fick mer och mer boll och skapade också en del från sin vänsterkant med inlägg och avslutsförsök. Ett snäpp bättre än vad vi tidigare fått se från den unge engelsmannen men håller i bollen lite länge ibland, och den sista passningen blev ofta för kort eller sned. Finns mer att ta av men många fina intentioner.

Cristiano Ronaldo: 7
He’s back, back in the Manchester groove! 45 minuter behövde han sen small det på Old Trafford när han nosade upp en retur, sen small det till ännu högre när han tryckte in 2-1 i andra halvlek. Ahhh, det är Ronaldo i en United-tröja på Old Trafford och det är två mål. Högsta betyg utan tvekan.

Inhoppare:

Jesse Lingard: 5 (in 66’)
Väldigt piggt inhopp med mycket rörelse och fina intentioner. Och så jäkla fint att se Jesse Lingard spela fotboll på Old Trafford igen för United, göra mål och fira av sina stora leenden.

Donny van de Beek: (in 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Martial: (in 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.



GGMU
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2021-09-11 18:20:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham