Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United
Ronaldo lämnar planen efter 72 minuter. Märkbart missnöjd med beslutet.

Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United

En otroligt blek prestation från hemmalaget resulterade i delad poäng på Old Trafford. Rashford var närmast att spräcka målnollan när han i slutsekunderna fick chansen mot Pope, men missade. Newcastle å andra sidan stod för en solid insats och lyckades således bärga en poäng från Old Trafford.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 4
Håller tätt bakom sig vilket får ses som godkänt. Dock visar han ännu en gång hur otroligt svag han är med fötterna. Uppspelet till Fred i andra halvlek kunde lika gärna resulterat i friläge för motståndarna. Visar även hur stressad han blir när han sätts under press, många bollar tjongas iväg - så även idag. 

Diogo Dalot: 3
Jag tappade till slut räkningen på hur många bollar som Dalot slog bort under matchen. Det var åtminstone åtskilliga. Däremot så är han ständigt närvarande på offensiv tredjedel men bidrog inte till något direkt hot under dagens match.

Raphaël Varane: 4
Är en trygghet centralt i backlinjen som inte gör bort sig. Slog bort någon boll, men det var han ju inte ensam om idag. Solid insats efter en tids frånvaro.

Lisandro Martinez: 5
Stod för en solid och trygg insats idag. Visar att han är en stadig pjäs i backlinjen och också en viktig del i speluppbyggnaden från egen planhalva. Licha stack ut för mig idag som Uniteds främsta spelare, tyvärr i en uddlös 0-0 match. 

Luke Shaw: 4
Även backlinjens enda engelsman stod för en stabil insats, varken mer eller mindre. Är en bra länkspelare mellan ytter och offensiv mittfältare i de snabba omställningarna. 

Antony: 3
Jonas Olsson sa det väldigt bra under matchen: ''Han måste sluta skära in, hans fokus borde vara att utmana utifrån''. Just det får stå för dagens omdöme om brassen. Det var en svag insats även om han hade några fina aktioner i första halvlek. Han behöver höja sig rejält.

Casemiro: 4
Spelar som ett ankare mellan försvar och anfall. Står för en okej insats utan att förta sig nämnvärt. Bör eventuellt haft en straff med sig, diskuterbart. 

Fred: 2
Dessvärre framstod han som disorienterad idag. Luckorna han lämnar bakom sig var stundtals gigantiska. I många avseenden ett hot för motståndaren. Även speluppbyggnaden går alldeles för långsamt. Det märktes att Eriksen saknades idag. 

Jadon Sancho: 3
Anonym i stora delar idag. Hade några chanser att bryta igenom men har inte det där självförtroendet för att våga utmana på sista tredjedelen. Även Sancho behöver höja sig rejält. 

Bruno Fernandes: 3
Anonym. Idag var det för mycket fokus på att gnälla på domsluten från den gode Bruno. Jag tror han skulle gynnas av ett litet break för idag var han inte att känna igen. 

Cristiano Ronaldo: 3 (ut 72')
Fick visserligen inte allt för mycket att jobba på idag, bollarna kom aldrig in till straffområdet. Men Cristiano är inte heller att känna igen längre. En slätstruken, anonym insats där mer finns att hämta hos portugisen. Missnöjet går inte att ta miste på när han byts ut - han vill lämna, vilket skulle vara bra för alla parter. 

Inhoppare:
Marcus Rashford: 4 (i
n 72')
Kommer in mot en missnöjd Ronaldo. Under de knappa 25 minuter Rashford hann vara på plan, mäktade han med att bidra till ett större hot än lagkamraten. En godkänd insats som förtjänade mer när han i slutet nickade bollen strax utanför efter ett fint och tajmat inlägg av Casemiro. 

Håller ni med om betygen? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet men håll god ton!

GGMU

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-10-16 17:24:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham