Old Trafford, 2023-02-26 17:30

Manchester U - Newcastle
2 - 0

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United
Manchester United vinner Ligacupen!

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United

Finaler är fantastiska, men när du är i finaler gäller det att vinna. De där finalnerverna jag själv kände inför matchen verkade United-spelarna inte känna. En oerhört fint genomförd final – och Manchester United lyfter en buckla igen. Äntligen – helt underbart, och höga betyg så klart!

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 6
Har faktiskt inte jättemycket att göra när det kommer till att stoppa bollar. Sköter spelet med fötterna fullt godkänt och när han behövs finns han på plats, som den starka räddningen på Saint-Maximins avslut i första. Flest hållna nollor i Manchester Uniteds historia, slår rekordet i en final. Det är han värd Spanish Dave.

Diogo Dalot (ut 45’): 4
Ställs mot Saint-Maximin och löser första utmaningen fint med en glidtackling. Efter det är det typ 50-50 i den duellen, han drar på sig gult kort tidigt och måste vara lite försiktig. Hänger med framåt vid något tillfälle – men det blir bara en halvlek när ten Hag inte vill riskera något.

Raphael Varane: 6
Tar kommandot från första sekund när han styr backlinjen, och fortsätter sedan så matchen ut. Står rätt, är följsam och bryter det mesta som kommer i hans väg. Behöver inte heller vara allt för spektakulär, han bara finns på plats där han ska vara och har redan läst situationen.

Lisandro Martinez: 6
Precis som Varane är han på plats och tar undan det mesta, totalt orädd. Till skillnad från sin mittbackskollega bjuder han på ännu mer synlig glöd och eld. Lugn och trygg med boll, håller i och lockar fram Newcastle och kan sedan starta upp anfall. Men främst en stark defensiv insats idag.

Luke Shaw: 6
Inte nog med att han är följsam i defensiven, han är stark i duellspelet och giftig med bollen vid fötterna. Smeker in en frispark till Casemiros panna och Uniteds ledningsmål. Även om han lämnas lite ensam vid något tillfälle har han bra koll och löser det mesta. Så stabil, precis som vanligt.

Casemiro: 6
Tryggheten själv – där Casemiro behöver vara, precis där är Casemiro. Behöver han slå en öppnande passning gör han det och behöver han kasta sig framför ett skott och täcka gör han det. Och behöver han bryta dödläget och ge United ledningen gör han det. Mäktiga Casemiro.

Fred (ut 70’): 5
Fred är Fred och krigar, springer och tacklar. Med boll är han inte perfekt idag men han vinner en del boll och täcker undan några anfall som kunde blivit kniviga för United. River och sliter, och när United ska försvara ledningen får han kliva av med ett gult kort hängande över sig.

Antony (ut 82´): 5
Försöker vara lurig mot Dan Burn när han dansar och leker. Gör en del giftiga aktioner på offensiv planhalva utan att få till den där sista kvaliteten. Utöver offensiven bidrar han faktiskt bra defensivt, vinner en del boll högt men är också långt ner och hjälper till – även om det inte är hans paradgren.

Bruno Fernandes: 5
I spelet med boll är han väl inte briljant idag, lyckas inte med de avgörande passningarna i andra halvlek när omställningsläge finns. Men han gör som vanligt en stor arbetsinsats när United stänger ner och ger precis allt för att hålla undan och bärga hem denna titel.

Marcus Rashford (ut 88’): 6
Hur stod det till med den fysiska formen? Inga som helst problem. Alert, kvick, löpvillig i djupet och gör ibland lite vad han vill. Vinner frisparken som ger 1-0 och gör själv 2-0 – även om det kanske räknas som självmål. Den där lilla touchen i förspelet till 2-0, mumma. Fortsatt briljant.

Wout Weghorst (ut 70´): 6
Visst finns det nyare teknik, men i vissa fall är en arbetshäst det som behövs. Agerar uppspelspunkt och är delaktig i flera fina kombinationer – som när han briljant spelar fram Rashford till 2-0. Men framförallt gör han ett hästjobb över hela plan, sätter press på Karius och vinner boll i eget straffområde.

Inhoppare:

Aaron Wan-Bissaka (in 46’): 6
Typ bäst på plan i andra halvlek, som han stänger ner Saint-Maximin och sätter upp en stoppskylt på sin kant. Vinner boll, tar en smart frispark om det behövs och en-mot-en är han svårslagen.

Scott McTominay (in 70’): 4
Kommer in och ska bara stänga, gör det bra.  

Marcel Sabitzer (in 70’): 4
Likt McTominay kommer han in och ska stänga till och det gör han stabilt.

Jadon Sancho (in 82´):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire (in 88’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jaaadåå, Manchester United vann! Många riktigt bra insatser, eller hur. Låt känslorna flöda i kommentarsfältet!


HÖJDPUNKTER

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2023-02-26 19:50:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham