-

Spelarbetyg: Manchester United - Norwich City FC

Spelarbetyg: Manchester United - Norwich City FC

Manchester United motsvarar förväntningarna denna lördag och kör över Norwich FC efter en målfest på Old Trafford.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänt
1 - Underkänd

David de Gea: 3
Gör en stabil match utan att behöva ta ut sig något extra. Står för en kalasräddning i slutet av första halvlek när Cantwell försöker skruva in den i De Geas vänstra hörn. Hållen nolla är alltid bra.

Aaron Wan-Bissaka: 2 
En stabil insats av vår högerback som vanligt. Blandar resolut försvarsspel med att följa med upp i anfallen där dock sista touchen saknas. Städar fint undan Williams misstag i första halvlek. En bra dag på jobbet.

Victor Nilsson-Lindelöf: 2
Victor står för en stabil insats utan misstag. Precis som det ska vara.

Harry Maguire: 3
Skapar trygghet i mittlåset med Victor. Gör en stabil match utan misstag, extra plus för långbollen upp till James som bidrar till 4-0 målet.

Brandon Williams: 3
Startar matchen piggt och håller intensiteten uppe matchen igenom. Är överallt på vänsterkanten och fixar en straff genom sin vilja att bidra offensivt. Borde krönt sin fina prestation med ett mål men han skjuter högt högt över ett öppet mål. Fördel Williams om startplatsen som vänsterback.

Fred: 2
Fred firade 50 matcher i den röda tröjan och han gör det bra. Täcker stora ytor som vanligt mellan mittfält och backlinje. Gör inga misstag men tar heller inga stora risker, stabil insats!

Nemanja Matic: 2
Kritiserad stora delar av säsongen när han fått speltid men idag är han klanderfri. Gör en bra defensiv insats, offensivt syns han inte mycket och har heller inte mycket boll, det är väl så det ska vara. Han gör det han ska och han gör det bra.

Andreas Pereira: 3 (ut 71’)
Startar matchen piggt då han ställs i ett flertal en mot en situationer och löser det fint med några snabba vändningar. Brasilianska generna kickade in idag. Involverad mer framåt med löpningar och släpper bollen snabbare. Såg ut att trivas med Mata.

Juan Mata: 4
Spanjoren kan än! Juan Mata visar idag vilken klasspelare han varit/kan vara, involverad i det mesta framåt och visar löpvilja och en kreativitet som vi saknat länge. Magisk crosspass med en inåtskruvad vänsterfot fram till Rashford som kan stöta in 1-0. Hinner även med ett andra assist då han smeker in ett inlägg efter en kort hörnvariant där han hittar pannan på Martial.

Marcus Rashford: 4 (ut 59’)
Firar 200 matcher idag i den röda tröjan och som han gör det. Börjar matchen med en elastico som självaste Ronaldinho hade varit stolt över. Fin löpning till 1-0 målet och sätter 2-0 på straff. Involverad i det mesta framåt som vanligt, 2 mål idag och det kunde blivit mer. Marcus Rashford i en startelva för Manchester United är så betydelsefull. Utbytt i minut 59’ till oss fantasyspelare stora förtret.

Anthony Martial: 3 (ut 80’)
Kämpar och sliter i boxen, ofta felvänd med en spelare tätt i rygg. Är väl den offensiva spelare i Manchester Uniteds startelva som får ut minst offensivt idag. Gör ändå en bra match, agerar som en riktigt nia när han stångar in 3-0 på hörna.

Inhoppare:

Daniel James: 2 (in 59’)
Kommer in på vänsterkanten istället för högerkanten som han brukar. Sätter fart som vanligt och drar med sig frisparkar. Får tåla mycket stryk av försvaret. Offensivt får han inte mycket att jobba med, men hinner ändå bidra med en assist när han skarvat en boll till Mason Greenwood. Bra attityd! 

Mason Greenwood: 3 (in 71’)
Hinner knappt komma in i matchen innan han målar igen. Suger in en boll från Daniel James utanför boxen och placerar ett lågt skott i Tim Kruls vänstra hörn. Det sprudlar verkligen effektivitet och målsinne om Mason Greenwood!

Angel Gomes: (in 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.







 

Edvin Johansson2020-01-11 18:34:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham