Spelarbetyg: Manchester United – Real Sociedad
Tung kväll för Cristiano Ronaldo

Spelarbetyg: Manchester United – Real Sociedad

Segertåget fick ett abrupt slut när Real Sociedad besegrade Manchester United. Ten Hag valde att rotera på en del positioner, vilket gav blandad effekt. Några tog chansen medan andra misslyckades.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


 David De Gea: 4
Ställs inte på särskilt mycket prov och gör det han ska. Går åt rätt håll på straffen men tyvärr saknade De Gea den räckvidd som krävdes för att rädda den.

Diogo Dalot: 4 (Ut 46´)
Hotar en del offensivt med frenetiska löpningar och farliga inlägg. Prickar Ronaldos panna på ett mål som korrekt blev avvinkat för offside. Gör det han ska defensivt utan att sticka ut nämnvärt. Utgick i halvtid.

Harry Maguire: 4
Unitedkaptenen gör inga större misstag idag. Hade bra koll Sadiq och låg rätt i det defensiva positionsspelet. Har en del att jobba på när det gäller spelet med fötterna,.

Victor Lindelöf: 5
Första starten för ”vigge” den här säsongen och den svenske landlagsbacken stod för en bra prestation. Som vanligt trygg med bollen och passningssäker. Klev lite för högt ibland vilket öppnade upp kontringsmöjligheter. Fick spela högerback i den andra halvleken när Dalot blev utbytt och löste det på ett föredömligt sätt. 

Tyrell Malacia (Ut 84´): 4 
Gav ett piggt intryck när han stormade fram på vänsterkanten. Hade stundtals ett bra kombinationspel med Elanga. Defensivt gör han det som krävs. Snudd på femma.

Casemiro: 4
Äntligen fick Casemiro chansen från start och han blandade och gav. Vinner mycket boll och stoppar upp flertalet anfallförsök från Sociedad. Dock står brassen för en del felpass. Fyller på fint i offensiven och kommer i andravågslöpningar. Brassen hade en av Uniteds bättre kvitteringsmöjligheter när han avlossade ett distansskott som Alejandro Remiro räddade.

Christian Eriksen (Ut 46´): 5
En av Uniteds piggare spelare. Vågar driva fram bollen och startar anfall genom att slå öppnande passningar. Rollen som spelfördelare passar Eriksen som handen i handsken och han är given på det centrala mittfältet.

Fred: 3
Fick en ovanligt offensiv roll och pressade högt. Trots att han fick mycket boll stod brassen för många bolltapp och felpass vilket förstörde Uniteds möjligheter att hota offensivt.

Antony (Ut 71´): 3 
Blandar och ger. Jobbar hårt i defensiven och visar prov på en fin teknik när han får bollen. Dock är brassen lite för självisk och misslyckas med en del aktioner. Det finns potential i Antony, men speluppfattningen måste han jobba på.

Cristiano Ronaldo: 2
Tung kväll för portugisen som inte lyckades motbevisa tvivlarna. Såg orörlig ut och hade svårt att skapa målchanser. Förlorade många löpdueller och det är tydligt att Ronaldo tappat den explosivitet han en gång hade.

Anthony Elanga (Ut 71´): 3 
Har ett fint driv med bollen och vågar utmana. Dock kommer svensken till alldeles för få lägen och de flesta aktioner slutar med en dribbling för mycket. Elanga tog inte chansen idag.

Inhoppare:
Lisandro Martinez  (In 46´): 5
Bortsett från den tveksamma straffen argentinaren drar på sig så gör han ett bra inhopp. Stångas bra med Sörloth och står för ett par viktiga brytningar.

Bruno Fernandes  (In 46´): 3
Löper mycket och skapar en bra chans för Ronaldo. I övrigt ett anonymt inhopp av Bruno.

Jadon Sancho (In 71´): 4 
 Hinner inte prestera särskilt mycket under den korta tid engelsmannen var på planen.

Alejandro Garnacho (In 71´): 4
Kul att få se Garnacho få spela även om han tyvärr inte lyckades uträtta något speciellt under sitt inhopp.

Charlie  McNeill (In 84´):
spelade för kort tid för att betygsättas

Håller ni med om betygen? Diskutera i kommentarsfältet

GGMU


 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-09-09 00:06:55
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham