2020-10-28 21:00

Manchester U - RB Leipzig
5 - 0

Spelarbetyg: Manchester United - Red Bull Leipzig

Spelarbetyg: Manchester United - Red Bull Leipzig

Efter en av säsongens bästa prestationer hittills vinner United med hela 5-0 mot förra årets semi-finalist i turneringen, Red Bull Leipzig. En okej första halvlek följdes upp av en suverän andra och alla spelare gör en klart godkänd insats idag med några som sticker ut extra.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 3

De Gea har inte mycket alls att göra i matchen men fortsätter ge ett mer lugn än tidigare. Gör en bra räddning tidigt i andra på Konates nick och konkurrenssituationen med Henderson ser ut att ha påverkat De Gea på ett positivt sätt.

Aaron Wan-Bissaka (Ut 81`): 2
Möjligt att det är lite snålt med en tvåa men kan nog bero på att detta är en ganska typisk Wan-Bissaka insats. Med andra ord bra i försvarsspelet där han som alltid sätter några bra glidtacklingar men offensivt hade han kunnat få ut mer även om han blir bättre och bättre i den aspekten.

Victor Lindelöf: 3
En ganska lugn match för Lindelöf som har flera bra matcher bakom sig nu. Hänger med bra i djupled och är bättre än mittbackskollegan med bollen vid fötterna. Tuanzebes insats mot PSG kan nog väckt liv i både Lindelöf och Maguire.

Harry Maguire: 3
Liknande som Lindelöf. Sätts inte på mycket prov men är där när han ska och satsar alltid i duellerna. Täcker flera skott men blir lite för stressad i uppspelsfasen vid ett antal tillfällen.

Luke Shaw: 4
Jag tycker Shaw är en av de mest underskattade spelarna i dagens trupp. Leipzig kommer fram på hans kant ytterst sällan och han är betydligt bättre på att kombinera med spelare offensivt än Wan-Bissaka. Utöver senast mot Chelsea är det sällan som Shaw gör en dålig match.

Nemanja Matic (Ut 63`): 3
Gör sin roll på mitten på ett bra sätt. Bryter bollen vid ett antal tillfällen och är smart på att aväga när han skall falla eller stöta. En bra truppspelare som man vet vad man får ut av nu för tiden.

Fred: 2.5
Fred får fortsatt förtroende i elvan och gör en ny godkänd insats även om jag inte tycker han var så bra som han var emot PSG. Tar alltid ett stort jobb på mitten och blivit mycket bättre i det defensiva spelet. Däremot slås det alltid bort lite enkla passningar från brassen. Gör en assist till Rashford.

Mason Greenwood (Ut 63`) : 3
Öppnar målskyttet för United i dagens match och gör därmed även sitt första mål för United. Klinisk i det avslutet och hotar med en del andra skott under matchens gång. Faller ur matchbilden vid vissa perioder men ett klart steg framåt för Greenwood.

Paul Pogba (Ut 81`): 4
Alla har skrikit efter Pogba i en mer offensivare roll och vilken skillnad det blir när han får den friheten. Får spela längre upp i banan idag och bjuder på en prestation av ren klass. Assisten till Greenwood är klockren och är den klart bästa spelaren på plan i första halvlek. Om Solskjaer lyckas hitta en lösning för både Bruno och Pogba i en mer offensiv roll har vi något att se fram emot.

Donny Van de Beek (Ut 68`): 2
Van de Beek får tillslut starta men dessvärre är det en ganska slätstruken insats från holländaren. Får i och för sig inte mycket att jobba med och gör det helt okej när han väl får bollen. Plus för sitt defensiva arbete. 

Anthony Martial: 3
Får göra ett mål på straff som han själv fixar. Måste vara en av de spelarna som kommer till mest lägen men som det sen inte blir något av. Hotar Leipzigs backlinje hela tiden och om han bara får en bättre beslutsfattning när han kommer till lägen kan han göra hur mycket poäng som helst.

Inhoppare:

Marcus Rashford (In 63`): 5

Rashford är inne på plan i en halvtimme och hinner ändå göra ett hattrick. Fantastiskt inhopp och hans avslut idag håller högsta klass. När Rashford hittar denna nivån är det inte många i världen som är ett större hot offensivt.

Scott McTominay (In 63`): 2
Gör inget större avtryck utan kommer mest in för att vinna kamper och visa energi. Detta gör han på ett godkänt sätt.

Bruno Fernandes (In 68`): 4
Kort efter han kommit in slår han ett magisk passning till Rashford som gör 2-0 och stänger matchen. Är även nära en assist till Martial på en frisparksvariant. Blir en väldig skillnad när hans kreativitet kommer in.

Edinson Cavani (In 81`): Spelade för kort tid för att betygsättas

Axel Tuanzebe (In 81`): Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Erik Söderlund2020-10-29 00:48:47
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham