Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham Hotspurs
Ronaldo vann matchen för United med sitt andra hattrick för klubben.

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham Hotspurs

I ännu en ”måste” match blev United frälsta av ett Cristiano Ronaldo hattrick. De tre blytunga poängen betyder att topp fyra fortfarande lever för Uniteds del och att man fick en moralisk revansch efter derbyförlusten.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 4
Var oklart om spanjoren skulle komma till spel idag. Ett falskt positivt coronatest senare, så fanns han tillgänglig. Gick rätt håll på straffen men Harry Kane brukar göra jobbet från 11 meter. Blev aldrig riktigt testad förutom det. 

Diogo Dalot: 5
Tillbaka i startelvan efter att Ralf Rangnick har valt Aaron Wan-Bissaka i flera matcher av någon anledning. Fick en svettig inledning mot en formtopppad Heung Min Son och rensade bort en Eric Dier nick på mållinjen. Bör förbli förstavalet framöver på högerbackspositionen. 

Raphael Varane: 5
Bidrar med välbehövd stabilitet i Uniteds backlinje. Måste bara se till att hålla sig skadefri, vilket har visat sig vara extremt svårt för fransmannen. Hade kontroll på Harry Kane och fick honom ur matchbilden.   

Harry Maguire: 4
Brukar oftast se helt vilsen ute på planen. Men stod för en helt okej prestation. När Maguire håller det enkelt och inte hoppar över bollar blir han en tillgång i United. Problemet är att det alltid finns ett misstag i honom varje match. Tog Tottenham tillbaka in i matchen med ett självmål.

Alex Telles: 4
Har varit ett säkrare kort denna säsong jämfört med Luke Shaw. Slarvigt med handsen på straffen, dock kan man undra hur United inte fick en straff tidigare? La in en bra hörna när han assisterade Ronaldos vinstmål.

Paul Pogba: 5
Fransmannen ville verkligen visa att han menade allvar med ett nyrakat huvud. Med Bruno borta på grund av sjukdom behövde United hans kreativitet framåt. Blev centralpunkten där många anfall inleddes av en aktion av Pogba. Blev tydligt i andra halvlek att Tottenham fick bättre kontroll på honom, vilket drabbade United spel framåt. 

Nemanja Matic. 4
Fanns en oro innan matchen hur han skulle hänga med Tottenhams offensiva pjäser. Började att hamna efter och Tottenham kunde bita sig in matchen. Fick täcka mycket själv på grund av Freds eskapader. Spelade fram Sancho på Uniteds andra mål. Stabil i mittfältet. 

Fred: 6
Ovanligt lugn och behärskad med bollen. Visade att han faktiskt har ett brasilianskt pass när han läckert klackade fram bollen till Ronaldos första mål. Löpvillig som vanligt men slarvet i positionsspelet satte Matic i svåra lägen. En av Uniteds bättre spelare på planen idag. 

Marcus Rashford: 3
Osynlig på planen i stora delar av första halvlek. Blir tyvärr ännu tydligare vilken formsvacka han befinner sig i när Jadon Sancho verkligen trivs på andra kanten. Blev lite mer involverad i andra halvlek men fortfarande en blek prestation av Rashford. 

Cristiano Ronaldo: 7
Hattrickhjälte! Avlossade först en portugisisk raket från distans för att ge United ledningen i första halvlek. Tog sen tillbaka ledningen när han petade in bollen efter bra lagspel av United. Nickade in bollen sent i andra halvlek för att vinna matchen för United. Ronaldo älskar att spela mot Tottenham!

Jadon Sancho: 6
Engelsmannen är en fröjd att kolla på nu. Full av självförtroende och det finns en känsla att något alltid kan ske när han har bollen. Blev bortfinad av Dejan Kulusevski innan Tottenham fick straffen. Fixade sitt defensiva misstag genom att assistera Ronaldo senare. 

Byten

Anthony Elanga (In: 67´): 4
Finns ju tydliga paralleller mellan Rashford och svensken. Akademispelare som har fått viktiga roller i United i ung ålder. Skillnaden i är att Elanga bidrar i spelet utan boll och sprudlar av självförtroende.

Edinson Cavani (In: 80´): –
Spelade för lite att betygsättas

Victor Lindelöf (In: 84´): ­–
Spelade för lite att betygsättas

GGMU

Eric Länje2022-03-12 20:37:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham