Spelarbetyg: Manchester United vs BSC Young Boys
Anthony Elanga fick göra sin första match från start i Champions League mot Young Boys

Spelarbetyg: Manchester United vs BSC Young Boys

Med gruppsegern redan klar valde Ralf Rangnick att rotera laget ordentligt och gav ungdomarna en chans. Greenwoods akrobatiska mål räckte inte för en vinst för den unga United truppen. Trots resultatet är Rangnick antagligen nöjd med flera nyckelspelare vilade inför den hektiska julperioden.

Betygskala
1: Sälj!
2: Usel
3: Underkänd
4: Godkänd
5: Bra
6: Mycket bra
7: Best


Dean Henderson (Ut: 67´): 4
Var alert och gjorde flera rusher när Young Boys slog bollen långt i kontringsspelet. Kan omöjligt göra något på Rieders klassmål. Är för bra att vara andra målvakt och behöver spelminuter.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Har äntligen fått lite utmaning om startplatsen mot Diogo Dalot som är i högform. Verkade att inte finnas en direkt vilja där att bevisa tysken att han förtjänar att starta.

Eric Bailly: 6
En typisk ”Eric Bailly” prestation. Vinner dueller och gör kloka val med bollen men har ibland lite för mycket mod i eget straffområde. Verkar uppenbarligen att fungera rätt så bra eftersom han stod för flera viktiga blockeringar.

Nemanja Matic: 5
Spelade som mittback bredvid Bailly och gjorde ett digert jobb. Bra i positioneringen och kompletterade Baillys aggressivitet.

Luke Shaw (Ut: 61´): 4
Har varit i stort behov av en bra prestation i vad som har varit en blek säsong. Visade upp fina tendenser offensivt och assisterade Greenwood. Förmodligen inte helt redo för 90 minuter än, vilket syntes i slutet av första halvlek.

Donny Van de Beek: 4
Har börjat få minuter mer regelbundet och kan förhoppningsvis höja sig under Rangnick. Hade ingen strålande första halvlek och slarvade i passningsspelet när Rieder kvitterade för Young Boys. Finns mer att förvänta sig av nederländaren.

Juan Mata (Ut: 88´):  4
Alltid roligt att se Mata spela i Manchester United. Inte lika tongivande i spelet som när han anlände men fortfarande solid i passningsspelet. Borde ha gett United en tvåmålsledning i första halvlek.

Amad Diallo (Ut: 67´): 4
Ett lovande första framträdandet i årets säsong för ivorianen idag. Vill alltid utmana när han får chansen men blir alldeles för ivrig i de sista momenten.

Jesse Lingard (Ut: 88´): 4
Trodde inför matchen att Lingard skulle trivas i Rangnicks högt pressande fotboll. Försvann tidigt ur matchbilden och verkade delvis ointresserad. Kanske det blir en flytt till en annan klubb i januari?

Mason Greenwood: 6
Fick bryta sin måltorka med ett läckert avslut och involvera i det mesta offensivt. Gjorde sitt åttonde mål i alla europeiska tävlingar, vilket är det mesta av en United spelare innan man har fyllt 21.

Anthony Elanga: 4
Fick fortsatt förtroende av Rangnick efter sitt inhopp mot Crystal Palace och gjorde sin första start i Champions League för klubben. Blev en tyst kväll för svensken som hade det svårt och borde ha gjort mål i andra halvlek.

Byten

Tom Heaton (In: 67´): 4
Ett väldigt oväntat byte med Henderson som hade en bra match. Blev den näst äldsta engelska målvakten att göra sin debut i Champions League med hela 35 år. 

Teden Mengi (In 61´): 4
Ersatte Shaw och blev testad direkt när Young Boys hade tryck. Efter några skakiga inledande minuter kom Mengi in i matchen och höll det rent på sin kant.

Shola Shoretire (In: 67´): 4
Fick 20 minuter och bidrog med energi. Involverade i flera dueller och tog på sig ett gult kort.

Charlie Savage (In: 88´) : –
Spelade för lite att betygsättas. Har ett litet förflutet med United då pappan, Robbie Savage, var i Uniteds akademi. Fick göra sin debut för klubben idag.

Zidane Iqbal (In: 88´): –
Spelade för lite för att betygsättas. Värt att uppmärksamma att Iqbal är den första brittiska sydasiatiska spelaren som har gjort sin debut för Manchester United.

GGMU

Eric Länje2021-12-08 22:59:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham