Spelarbetyg: QPR - Man Utd
Manchester United stod för en gedigen laginsats och manövrerade ut Queens Park Rangers totalt under lördagseftermiddagen. Rafael inledde målskyttet för United, brassen fick iväg en riktig projektil från distans som borrade sig upp i krysset. Giggs utökade lagets ledning i den andra halvleken, Nani assisterade läckert. Bägge målskyttarna belönas med fina matchbetyg.
5 - Cantona
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd
De Gea 3 – Behöver inte ingripa vid något tillfälle i den första halvleken, QPRs enda målchans räddas av Rafael på mållinjen. Sätts på prov för första gången i den 64e minuten, är då på tårna och gör en fin räddning på Remys hårda avslut. En lugn dag på jobbet för spanjoren, arbetsuppgifterna är få men de som tilldelas honom utför han med skicklighet.
Rafael 4 – Projektilen som ger United ledningen är orgasmframkallande. Rycker sig fri från sin försvarare och får en makalös träff på lädret. Står sedan i centrum då han räddar en boll på mållinjen, i anfallet därefter dundrar han upp på högerkanten och måttar ett perfekt inlägg mot van Persie. Står matchen igenom för fina aktioner, såväl de offensiva räderna som de defensiva ingreppen utförs med finess. Gör, som hela försvaret, en solid insats.
Vidic 3 – När Vidic och Ferdinand startar tillsammans spelar det knappt någon roll vilka de röda möter i dagsläget. Det känns förbannat tryggt helt enkelt. Duon står rätt, rensar rätt, dominerar luftrummet och spelar sig ur situationer behärskat. Samarbetet med Carrick och Giggs är stundtals fläckfritt och QPR kommer ingenstans centralt. Mittlåset är för tillfället precis sådär bergsäkert som man vill att det ska vara. Bådar gott inför den stundande marängvisiten.
Ferdinand 3 – Se Vidic.
Evra 2 – Gör ingen märkvärdig insats, men är som försvaret i helhet stabil. Ett gott dagsverke helt enkelt. Håller koll på vänsterkanten under den första halvleken och får god hjälp av Young. Är likt han varit under hela säsongen inblandad i det offensiva kantspelet och växeldrar med Young och Nani.
Nani 3 – Förhoppningarna var inför matchen höga på Nani, dessvärre är han i det närmsta osynlig under den första akten. Gör för den sakens skull inte bort sig, han är helt enkelt inte särskilt involverad i spelet. Tar sig in i matchen eftersom, när han väl får boll gör portugisen det bra. Spelar läckert och precist fram Giggs till tvåan. Nanis andra halvlek är klart godkänd, starkt av yttern att steppa upp sitt spel efter en för honom händelselös första halvlek. Låt oss hoppas att formkurvan fortsätter stiga exponentiellt!
Carrick 3 – Är i vanlig ordning den stabila hållpunkten på mittfältet. Är genomgående inte särskilt involverad i spelet, men Carrick gör som vanligt ett fantastiskt jobb i det tysta och engelsmannen står ALLTID rätt. QPR:s ansträngningar på mittplan pacificeras konstant. Carrick är ovärderlig som balansspelare på Uniteds centrala mittfält. Med boll agerar engelsmannen löjligt lugnt, Carricks högerfot levererar sällan ett felpass.
Giggs 4 – Ser ut att ha det något tufft defensivt inledningsvis, men växer in i matchen eftersom och agerar hädanefter klokt. Är aktiv och rörlig i offensiven, är inblandad i ledningsmålet och sätter distinkt lagets andra mål. Walesarens andra mål för säsongen, vilken uppryckning Giggsy har stått för under vintermånaderna. Har mycket på gång och är rivig matchen igenom. Balanserar på gränsen mellan en trea och en fyra, men vafan; det är bara lördag en dag i veckan! Lobbförsöket? Det undgår mitt förstånd hur den bollen kan dimpa ned i ribban.
Young 3 (Ut ’68)– Fint slagen frispark i matchinledningen, Nani lyckas dessvärre inte förvalta. Slår minuten senare ett perfekt inlägg som Chicharito sånär nickar över Cesar, pigg start från yttern. Hjälper Evra på ett bra sätt i defensiven. Inte lika aktiv i den andra halvleken, men står likväl för ett par fina aktioner, ofta i samspel med Evra. Byts ut till förmån för Valencia. En fin insats av engelsmannen, helt klart ett fall framåt.
Chicharito 2 (Ut ’61)– Har en farlig skarvnick och kommer till ett par farliga lägen. Kämpar och sliter där fram, men blir ofta alltför ensam och ställs ofta man mot man med boll vilket inte passar Chicha. QPRs backlinje ligger lågt och mexikanen får få tillfällen att löpa i djupled. Spelet är dessvärre dåligt lämpad för anfallaren. Byts som en effekt av detta ut mot den betydligt bollskickligare Rooney.
Van Persie 2 (Ut ’41) – Gör det bra vid upprinnelsen till 1-0-målet, skjuter hårt från dålig vinkel och tvingar Cesar till att parera bollen rätt ut i banan. Har därefter ett guldläge att utöka de rödas ledning efter en fin framspelning från Rafael, men holländaren bommar. Tvingas utgå redan efter 40 minuter, van Persie föll ned i ”fotografgropen” bakom mål efter ledningsmålet och lyckades då skada sig på något sätt. Var förhoppningsvis en säkerhetsåtgärd att ta ut anfallaren, Sir Alex behöver ha van Persie tillgänglig framöver.
Inhoppare:
Welbeck 2 (In ’41) – Får inte mycket boll att jobba med, spelet går antingen via kanterna eller över Welbeck. Bidrar i sedvanlig ordning med ett gediget hemjobb. Blir något mer involverad i spelet efter att Rooney ersatt Chicha, får ett par halvchanser men det räcker inte ända fram. Gör inte på något sätt bort sig.
Rooney 2 (In ’61) – Kommer in i ett läge då fokus främst ligger på att bevaka ledningen. Står som vanligt för ett grovjobb, täcker stora ytor på mittplanen och kommer ofta ned och hämtar boll djupt. Har ett riktigt farligt läge dryga kvarten efter inhoppet, men en motståndarförsvarare kommer i vägen för skottbanan. Offensiven blir något mer dynamisk efter ”sjuklingens” inhopp och anfallaren kunde mycket väl ha hamnat i målprotokollet.
Valencia (In ’68) – Spelade för kort tid för att betygsättas