Spelarbetyg: RB Leipzig vs Manchester United

Manchester United totalt kastade bort den perfekta starten i Champions League och kommer att spela Europa League till våren. Förlusten mot Basaksehir visade sig att bli avgörande och att inte kvalificera sig till åttondels är inget annat än ett fiasko

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 2
Kan inte göra något på nån av målen. Tuff dag på jobbet som inte blev lättare med ett försvar som fortfarande befann sig på engelsk mark.

Aaron Wan-Bissaka: 1
Helt ur position på Angelinos mål och gav spanjoren massa av yta. Har varit ett återkommande problem med positionsspelet och idag blev han straffad för det. Spanjoren hade lekstuga med Wan-Bissaka. Fruktansvärd prestation.

Victor Lindelöf: 2
Den enda i försvaret som kan lämna med nån typ av heder. Har visat sig igen vara den mest pålitligaste spelaren i försvaret och gör väldigt få fel.

Harry Maguire:  1
Måste kunna leda försvaret bättre som kapten. Hade tur att Forsberg inte stängde matchen efter bara 17 spelade minuter. Men totalt missar bollen på 3-0 målet och ännu ett fruktansvärd misstag av en mittback vi betalde 80 miljoner för.

Luke Shaw: 1
Kom inte tillbaka tillräckligt snabbt, vilket satte Telles i en dålig position. Men hur man kan vara ur position i en fembackslinje? Borde ha blivit utbytt, istället för Telles.

Alex Telles: 1
Sattes i en svår position på grund av Shaw. Kan tycka han borde lösa det bättre men problemet grundas i att Shaw inte är på plats. Borde ha stannat kvar på planen för att kunna bidra offensivt.

Nemanja Matic: 1
Skulle inte ens blivit uttagen i startelvan.

Scott McTominay: 2
Försöker och sliter som vanligt. En av få som verkligen visade attityd.

Bruno Fernandes: 2
Plockade på sig ett tidigt gult kort och blev hårt uppvaktad av Leipzigs mittfält. Osynlig i stora delar av matchen men hade sina stunder. Träffade ribban och var säker från strafflinjen.

Marcus Rashford: 2
Fick ett par halvchanser men var ensam och saknade alternativ. Tillsammans med Greenwood hade de ett enormt lass att dra offensivt.

Mason Greenwood: 3
Kom till en väldigt bra chans att kvittera upp matchen bara minuter efter målet. Men fick inte till den träffen som man förväntar sig av lagets bästa avslutare. Extrem få chanser att jobba på men kom nära. Fixade en straff.

Byten

Timothy Fosu-Mensah: —
Spelade för lite att betygsättas

Axel Tuanzebe: —

Brandon Williams: 2
Oklart byte när man ligger under 2-0 att byta ut en vänsterback för en vänsterback. Bidrar med energi och vilja. Något som saknades av många idag.

Paul Pogba: 3
Fick 30 minuter på sig att försöka ändra nåt. Spelade fram Greenwood som löste en straff och nickade in ett sent mål vilket gav hopp. Ska spela trots problem utanför.

Donny Van De Beek: 2
Kom in i halvtid för att försöka rädda en horribel prestation. Bidrar med kreativitet och passningsspel. Borde ha blivit inbytt redan i första halvlek.