Spelarbetyg: Real Sociedad 0- 4 Manchester United

Spelarbetyg: Real Sociedad 0- 4 Manchester United

Ett roterat Manchester United lyckades avfärda Real Sociedad relativt enkelt i Turin. Och det var flera bänkspelare som tog chansen och visade upp sig. Men bäst på plan var en viss portugis.


5- Världsklass
4- Mycket bra
3- Bra
2- Godkänd
1- Underkänd.


Dean Henderson: 3
Gör en bra räddning på Alexander Isaks skott i inledningen men ställs därefter inte på några större prov. Agerarde stabilt och spred ett lugn i målet. Gillar även hur han kommunicerar med sina medspelare något hans spanska kollega inte göra lika mycket. Frågan är bara vad behöver engelsmannen göra för att hota De Gea på allvar om förstaspaden?

Aaron Wan-Bissaka:2
Högerbacken gör en stabil insats. Håller bra koll på Sociedads nyckelspelare Oyarzabal hela matchen och stoppade spanjoren i fickan.

Harry Maguire: 3
United kaptenen stod för ett par viktiga brytningar och stoppade egentligen upp alla farligheter Sociedad försökte med. Samspelet med Bailly fungerade bra idag där båda agerade säkert och stabilt.

Eric Bailly: 3
Liknande motivering som sin mittbackskollega. Ivorianen fortsätter att imponera när han väl spelar synd att skadorna ställer till det.

Alex Telles: 3
Ingen lätt uppgift att konkurrera med Luke Shaw på vänsterbackspositionen men när Telles väl spelar tycker jag att han gör det bra. Slet bra på vänsterkanten och visade att han har en fin fot vid fasta situationer. Med det sagt får nog brassen nöja sig med att vara andravalet bakom Shaw ett tag till.

Scott Mctominay(ut 60:e): 3
Den formtoppade skotten stod återigen för en bra insats. Löper kopiöst mycket och kämpar över hela planen. Fyller på fint i offensiven och hade ett mycket bra läge i första halvlek att bli målskytt men skottet räddades. Utgick tidigt i andra halvlek då han kände av en smäll men bör förhoppningsvis inte vara någon större fara med Mctominay.

Fred: 3
Fred vinner en del boll och stoppar upp farliga kontringar. Visade upp kvalitéer i passningsspelet när slog en fin djupledsboll till Rashford på 3-0 målet.

Mason Greenwood: 2 ( ut 83:e)
Viljan finns där från Greenwood. Han ser pigg ut och tar sig till flera bra lägen och med lite marginaler med sig hade nog engelsmannen gjort mål men tyvärr hade han inte det. Fortsätt kämpa Mason så kommer målen!

Bruno Fernandes: 4 ( ut 83:e)
En briljant insats av portugisen idag. Tvåmålsskytt och efter en liten formdipp visar Bruno återigen hans betydelse för detta Manchester United. När han spelar bra ja då gör United också det.

Daniel James: 3
Den vindsnabbe walesaren tog verkligen chansen idag. Assisterar till ett av Brunos mål när han lämnar över bollen. Frågan var om det var medvetet eller inte? Får även göra det sista målet när han utnyttjar sin snabbhet och bjuder på en fin soloräd som han får avsluta på bästa sätt med god hjälp av Sociedad målvakten.

Marcus Rashford: 3
Fin macka till Bruno på 1-0 målet. Såg pigg ut och hotade bra i djupled. Straffade Real Sociedads höga backlinje rejält. Får till slut sätta pricken över i:et när han satte dit 3-0 målet och kröna en bra insats. Viktigt för Rashford som stått för några svaga insatser på senare tid.

Inhoppare
Nemanja Matic: 2 (in 60:e)
Ett stabilt inhopp av serben och ställs inte på jättemycket prov men gör det han ska.

Anthony Martial: 2 ( in 69:e)
På sitt dryga 20 minuter långa inhopp uträttade fransmannen inte speciellt mycket. Håller upp bollen bra på offensiv planhalva och agerar bra i någon form av target roll.

Juan Mata ( in 83:e)
spelade för kort tid för att betygsättas

Amad Diallo ( in 83:e)
Kul att äntligen få se Diallo A-lags debutera även om han inte han uträtta så mycket på sitt korta inhopp. Förhoppningsvis får vi se honom göra lite längre inhopp i framtiden.

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-02-18 21:29:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham