Spelarbetyg: Real Sociedad - Manchester United
Garnachos mål räckte inte – United blir tvåa i sin Europa League-grupp.

Spelarbetyg: Real Sociedad - Manchester United

Trots vinst lyckades Manchester United inte knipa förstaplatsen i sin Europa League-grupp. En tvåmålsvinst krävdes mot La Real, men United lyckades bara vinna med 1-0. Tungt.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 5

Mycket delaktig i uppspelsfasen, på både gott och ont. Kändes däremot oväntat bolltrygg just ikväll. Gjorde en dubbelräddning i världsklass strax före paus. Typ helt ohotad i den andra halvleken.

Diogo Dalot: 4
Blandade onödigt slarv med ett stenhårt jobb. Lugn och trygg med bollen men blev ibland loj i sina skarvningar. Kanske hade portugisen mått bra av en tuffare konkurrenssituation på högerbacken?

Victor Lindelöf (ut 58’): 4
Spelade en knapp timme och gjorde ingen besviken. Stark i positions- och passningsspelet men svag i det fysiska duellspelet. Kändes, för det mesta, ändå trygg tillsammans med Martínez.

Lisandro Martínez: 5
Nästintill felfri – igen. Klarade sig otroligt bra mot den långa norrmannen Alexander Sørloth. Lugn och trygg med bollen. Visade mycket karaktär och hjärta som vanligt. Stark insats.

Luke Shaw: 4
Gjorde det han skulle och bidrog med ett lugn bakifrån. Stabil i passningsspelet och säker i försvarsspelet. Hyfsat anonym insats, men klart godkänd.

Casemiro: 5
En klippa i försvarsspelet. Stod alltid rätt och bröt många Sociedad-anfall. Otroligt klok och smart i sitt spel utan boll. Visade hur viktig han är för det här laget.

Christian Eriksen (ut 82’): 4
Lite onödigt slarvig ikväll. Inte lika trygg och säker som tidigare, även om han ibland visade upp sin fantastiska spelförståelse och passningsfot. En av hans sämre insatser.

Bruno Fernandes: 5
Fin hockey-assist via skallen till 1-0-målet. Viktig ledarfigur som tog mycket ansvar i både offensiven och defensiven. Finurlig och teknisk. Försvann sedan lite ur matchen i den andra halvleken.

Donny van de Beek (ut 58’): 3
Fick mycket oväntat chansen från start – men spelade nederländaren den här matchen? Otroligt osynlig och anonym insats. Såg kantig ut och gömde sig. Kom inte alls upp i nivå ikväll.

Alejandro Garnacho (ut 82’): 5
Tackade för startplatsen genom att smälla in ett otroligt snyggt, första seniormål. Energisk och extremt ettrig. Gick alltid framåt och hade ständigt den högsta växeln i. 18-åringen var verkligen på spelhumör och fick välförtjänt skrivas in i målprotokollet.

Cristiano Ronaldo: 4
Frustrerad och grinig. Missade ett friläge strax före paus som han definitivt borde ha gjort mål på. Drog sedan på sig ett tveksamt gult kort och tappade helt humöret efter det. Stod dock för en vackert avvägd assist till Garnachos 1-0-mål. Knappt godkänd.


Inhoppare

Scott McTominay (in 58’): 4

Skotten byttes in med en halvtimme kvar och gjorde det han skulle. Vann några dueller och fyllde på i offensiven.

Marcus Rashford (in 58’): 3
Svag i kombinationsspelet och kom sällan förbi sin gubbe. Fick inte alls till det.

Harry Maguire (in 82’): N/A
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred (in 82’): N/A
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2022-11-03 20:53:37
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham