St Mary's Stadium, 2021-02-20 13:30

Southampton - Chelsea
1 - 1

Spelarbetyg: Southampton – Chelsea

Spelarbetyg: Southampton – Chelsea

Chelsea gästade Southampton i en match som slutade 1–1, efter att Mason Mount kvitterat på straff i andra halvlek.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig


Edouard Mendy – 2
Mendy kunde inte göra mycket åt Southamptons mål, men att släppa in alla skott på mål man får emot sig är aldrig idealt. Inte mycket för Mendy att göra idag, han fick knappast chansen att visa upp sig från sin bästa sida med tanke på hur lite Southampton skapade.

Cesar Azpilicueta © – 2
Lagkapten Azpilicueta hade precis som resten av försvaret en relativt lugn dag på jobbet, men för den sakens skull imponerade inte Azpilicueta något särskilt. En godkänd insats men sattes på för lite prov för att kunna bevisa något mer.

Kurt Zouma – 2
Zouma fick till slut starta under Tuchel i Premier League, men svarade inte direkt med någon superinsats. Slarvigt och dåligt försvarsspel vid Southamptons mål och bidrog inte med så mycket i spelet i övrigt.

Antonio Rüdiger – 2
Rüdiger gjorde precis som hela backlinjen en match som varken var bra eller dålig. Gjorde en del bra saker i spelet med fötterna men blandade det med en del konstiga beslut, som att skjuta från 35 meter i första halvlek.

Reece James – 2
Högerbacken var offensiv längs sin högerkant på det sätt som han brukar vara, men fick inte ut så mycket av det. Var ofta aktiv men det blev sällan något konkret farligt av de aktioner som engelsmannen låg bakom.

N’Golo Kanté – 3
Kanté var återigen överlägsen i återerövringsspelet, något han var tvungen att utnyttja ofta med tanke på Chelseas alla bolltapp, och i spelet utan boll dominerade han totalt. Skötte sin roll utmärkt och det syns verkligen hur mycket kvalitet som finns i fransmannen. Han har dock fortfarande svårt att hitta de hotande passningarna, utan spelar mest enkelt.

Mateo Kovacic (ut 76’) – 3
Kroaten dikterade tempot genom hela matchen, och gjorde det på ett mycket bra sätt. Har ett imponerande flyt med bollen vid fötterna och hittade för det mesta ett bra passningsalternativ. Fin insats av Kovacic.

Marcos Alonso – 3
Alonso håller alltjämt en hög nivå i offensiven, där han fyller på bra. Kommer till sin rätt som wing-back där hans brister i defensiven inte märks alls lika tydligt som i en fyrbackslinje.

Mason Mount – 4 Matchens Lejon!
Bidrog som vanligt med en stor entusiasm, energi och intensitet. Letar alltid lösningar och försöker hitta passningsalternativ framåt. Fick förtroendet som straffskytt efter att själv blivit fälld och Mount gjorde inget misstag från 11 meter.  

Timo Werner – 2
Werner lyckades hålla sig ifrån stora missar som vi sett honom göra tidigare den här säsongen, men det var mycket tack vare att han höll sig borta från alla typer av farliga lägen. Skapade egentligen inga farligheter och såg generellt ganska blek ut idag.

Tammy Abraham (ut i paus) – 1
Abraham var i stort sett osynlig idag och kom aldrig till något bra läge i den halvlek han fick på sig. Bidrog inte med mycket och det var inte svårt att förstå varför det var Abraham som fick ge plats för Hudson-Odoi i paus.

Inhoppare:

Callum Hudson-Odoi (in i paus, ut 76’) – 2
Det blev en konstig match för Hudson-Odoi som blev inbytt i paus och utbytt endast en halvtimme senare. Han hann inte uträtta något speciellt under den korta tid han var på plan, men såg inte heller extremt svag ut i spelet.

Hakim Ziyech (in 76’) – Spelade för kort tid för att betygsättas
Jorginho (in 76’) – Spelade för kort tid för att betygsättas




 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-02-20 15:29:14
Author

Fler artiklar om Chelsea