Tottenham Hotspur Stadium, 2023-11-06 21:00

Tottenham - Chelsea
1 - 4

Spelarbetyg: Tottenham – Chelsea
Cucurella, Sterling, James och Jackson firar de avgörande målet i 75 minuten.

Spelarbetyg: Tottenham – Chelsea

I en match som innehöll två röda kort, fyra bortdömda mål och extremt märkliga strategiska beslut lyckades Chelsea vinna med fyra mål mot ett i Londonderbyt, under måndagskvällen. Men trots slutresultatet är det många som är missnöjda med lagets utförande, och det är även jag.

Betygsskala

1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Robert Sanchez – 2


Sanchez presterade ungefär som vanligt mellan stolparna. Han räddade några viktiga skott, särskilt i 93:e när Son skapade en kvitteringschans från ingenting. Men han var horribel med fötterna och kunde inte slå ett bra långpass. Det är en del som Sanchez måste jobba med om han vill stanna i kassen för Chelsea i framtiden.

Reece James (ut 77’) – 3

Kaptenen startade matchen väldigt svagt, så som många i Chelsea. Men snabbt växte han in i matchen och blev bättre både offensivt och defensivt. James hade farliga målchanser och skapade chanser med crossbollar och genomskärare. Det är även skönt att James kunde spela 77 minuter utan att dra på sig en skada.

Axel Disasi – 1

Jag ville se Badiashile starta denna match och jag tycker denna prestation visade varför. Disasi var en av de spelare som slappnade av allt för mycket efter det andra röda kortet och släppte allt för mycket defensivt. Den stora anledningen till att Chelsea hämtade honom i somras var för hans expertis vid fasta situationer och där var han väldigt dålig idag. Både vid båda kvittering chanserna via fasta situationer som Spurs hade och framåt, när jag tyckte James slog bra inlägg, men Disasi med flera kunde inte ta sig till de fria ytorna. 
Han blev även förbisprungen av Son flera gånger.

Thiago Silva – 2 

Tycker att Silva stod för en bättre prestation än Disasi, men inte mycket. Måste vara starkare i försvaret. Han gör vad han ska i några situationer, men hamnar ibland efter snabbare spelare och bör också vara starkare i luftrummet. 

Levi Colwill (ut 45’) – 1

Colwill hade inte sin bästa match som en Chelseaspelare. Kanske en av hans värsta. Lite oturligt landar Dejans skott på den unga backens rygg som leder till 1-0 och efter det kändes det som att Colwill inte riktigt hade fokus på matchplanen. Han lät känslorna ta över. Något vi såg i slutet av första halvleken när han hamnade i gräl med Pepe Sarr. I detta fall var det bra att Colwill klev av inför andra halvlek och det ska Pochettino ha applåder för.

Moises Caicedo – 2.5

Caicedo gör enligt mig en bra match. Han står för ett fint mål som oturligt blåses av för offside, och han vinner flera dueller för bollen. Men efter de två röda korten hade inte den defensiva mittfältaren mycket att göra då Chelsea hade majoriteten av bollen. Kan ha utmanat Spurs backlinje lite mer med fler långbollar, men helt klart en godkänd prestation.

Enzo Fernandez (ut 58’) – 2

Enzo har väldigt mycket potential i passningsspelet. Det ser vi några gånger denna match. Men idag blev det för många missar. I matcher som denna förväntar jag mig mer av Enzo som ska kunna hitta löpande spelare med sina långbollar. Han har också för många slarviga skottbeslut som inte leder till något när hans skott är så pass svagt. Det måste han verkligen jobba på.

Conor Gallagher – 3.5 Matchens lejon!

För mig var Gallagher bäst på planen för Chelsea. Han kanske inte gör det avgörande målet eller står för de bästa siffrorna. Men han gör precis det han ska och han jobbar som ingen annan på det där mittfältet. Han blir idag lagets motor som verkligen behövde en push. Han vinner flera bolldueller under matchen och står även för en assist vid 1-3 målet. 

Cole Palmer – 3
   
Palmer kliver ännu en gång upp och sätter en viktig straff för Chelsea. Han står även för fin assist vid 1-4 målet. Palmer ännu ett bra alternativ för matchens lejon då han återigen var en stor del av Chelseas anfall. Duktig med boll och villig att skapa chanser. Väldigt bra egenskaper för en 21-åring, men jag vill fortfarande se mer vilja att skapa i denna match.

Raheem Sterling (ut 90’) – 3

Sterling var återigen bra. Han fick en chans att använda sin fart och förmånga med boll för att skapa lägen. Han skapade 1-2 målet med en perfekt tajmad löpning och gjorde även ett offsidemål när han drev mot målet nästintill själv. Det jag hade hoppats att se mer av Sterling i denna situation är bättre tajmade löpningar. Han hamnade för många gånger offside för att få ett bättre betyg, särskilt när han hade så mycket yta att jobba med. 

Nicolas Jackson – 2

Detta kanske är mitt mest kontroversiella spelarbetyg denna säsong. Trots att Jackson gjorde tre mål i denna match så får han bara godkänt av mig. Jag tycker att han underpresterade väldigt mycket i denna match och han skulle behöva nästan fyra eller fem mål för att få en högre siffra. Som anfallare ska du avsluta målchanser vilket Jackson gjorde allt för dåligt i denna match. Trots sina tre mål underpresterade han sin xG med 3.37. Han var även en av dem som såg färdiga ut efter andra röda kortet och tog inte de löpningar som krävdes av honom för att avgöra matchen tidigare.
Men samtidigt gör han tillslut det mål han skulle göra och han avgör matchen i den 75:e minuten. Så jag tycker en tvåa känns rimlig. 

Inhoppare:

Marc Cucurella (in 46’) – 2.5

Cucurella fick ersätta Colwill och jag tycker spanjoren gjorde det bra.  Han tog oväntade löpningar in i straffområdet och fick chanser att göra mål. Han gjorde inte bort sig allt för mycket defensivt och var stabil i passningsspelet. 

Mykhailo Mudryk (in 58’) – 1

Mudryk ersatte Enzo som klev av skadad och ukrainaren gjorde ingenting. Slarvade och stod fel, vilket ledde till att yttern inte kunde använda sin fart för att utnyttja Spurs försvar. Jag trodde Mudryk kunde göra mer.

Malo Gusto (in 77’) – Spelade för kort tid för att betygsättas
Lesley Ugochukwu (in 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Nils OlinNilsOlin012023-11-07 02:46:02
Author

Fler artiklar om Chelsea