Spelarbetyg: West Ham United - Manchester United
West Ham tog alla tre poäng i en oerhört tam tillställning på London Stadium.

Spelarbetyg: West Ham United - Manchester United

Manchester United reste till London Stadium i ett försök att minska glappet till topp fyra. Men en sanslöst blek insats i de offensiva delarna resulterade istället i en förlust mot The Hammers. Nu återstår två matcher innan året skrivs av där två segrar måste bärgas för att någon slags tro ska infinna sig inför 2024.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Världsklass
7 – Best


André Onana: 4
Gör ett par svettiga räddningar och håller United kvar i matchen in i sista tredjedelen av speltiden. Målen går inte lasta han för. Däremot måste dessa hemska utspelen få ett stopp. Det drar ner på tempot, bidrar inte till någonting bortsett från en chans för motståndarna att pressa i eget straffområde. 

Aaron Wan-Bissaka: 4
Är viktig i både de defensiva omställningarna liksom i försöken att bidra till något offensivt. Har på sistone försökt invertera sin position för att öppna luckor i offensiva delen av planen, så även i dag. Dock utan att någon medspelare verkade vara med på tåget. 

Willy Kambwala (ut ´85): 4
Debutanten gör en godkänd insats där han försöker få igång ett par uppspel, dock utan framgång. Spännande framtidslöfte som inte gjorde bort sig i debuten.

Jonny Evans: 4
Är en trygg hand för kollegan i mittförsvaret i dag. Står för ett tryggt spel där hans positionering är klart godkänd. Har åldern, speeden och de tekniska detaljerna emot sig men gör trots allt en godkänd insats.

Luke Shaw: 4 
Är en trygghet i backlinjen som tidigare saknats. Försökte komma offensivt i överlapp ett par gånger i första, för att sedan mer eller mindre stanna upp med det helt i den andra halvleken. Men överlag står vänsterbacken för en godkänd insats, som självklart har mer att erbjuda. 

Kobbie Mainoo: 4
Är den spelare, trots sin ålder, som står för trygghet och mognad i sitt spel. Vågar utmana sin motståndare och ta sig förbi med enkla medel. Trygg men behöver mer än så runt sig för att blomma ut ännu mer.

Scott McTominay: 3
Anonym insats av vår främsta målskytt. Behöver våga mer i sitt spel som han ofta annars gör, där offensiva räder en specialitet. Detta var något som helt saknades i dag. Hans defensiva insatser har även de mer att erbjuda då han inte står för något bländande spel med bolltapp och svaga dueller.

Antony (ut ´73) : 3
Brassen hade ett par fina insatser med två magnifika framspelningar till Garnacho som förtjänade bättre öden. Men i det stora hela är det fortfarande en svag prestation där hybris lyser kraftigare än prestationen på planen. En felrekrytering att lära från för att inte begå liknande misstag i framtiden med andra spelare. Är helt enkelt för svag för ligan och det framgick även i dag.

Bruno Fernandes: 3
Försökte avlossa ett par skott men som snarare landade vid London Eye än i nätet. Är blek och ser mer ut som att han väntar på att någon annan ska blixtra till i offensiven. Jobbar dock hårt och sliter i det defensiva spelet vilket han ska ha ett plus för. Men sett till vad hans kvaliteter är och vad hans främsta uppgifter på planen är, så når han inte upp till den nivå man förväntar sig av lagkaptenen.

Alejandro Garnacho (ut ´85): 3
Garnacho hade några försök i första halvlek där han försökte ta sig runt sin försvarare men där den sista slutprodukten lyste med sin frånvaro. Behöver höja sig flera snäpp för att nå upp till den nivå och formtopp han besitter. Överlag en blek insats.

Rasmus Höjlund (ut ´57): 2
Dessvärre var danskens insats dan före dopparedan nog den sämsta insats han stått för i Unitedtröjan. Och blir med rätta utbytt för att försöka skaka liv i ett avslaget United. Hade inte många rätt på planen och behöver höja sig flera steg för att nå upp till CL-nivån han visat tidigare under hösten.

Inhoppare:
Marcus Rashford (in ´57): 2

Ointresserad och direkt svag. Ser ut som en överbetald primadonna snarare än en ledare som ska vara spjutspetsen i det offensiva spelet. Är långt ifrån föregående säsongs nivåer och så har det sett ut hela hösten. Marcus Rashford gjorde ingen lycklig med sitt svaga inhopp mot West Ham

Facundo Pellistri (in ´73): 4
Sliter och jobbar hårt men med svaga medspelare blir det svårt att bära ett kapsejsande skepp på sina axlar. Har ett riv i steget som förtjänar mer sett till utdelning men den sista slutprodukten är inte riktigt där. Jobbar för märket på bröstet snarare än namnet på ryggen vilket förtjänar att nämnas. 

Sergio Reguilon (in ´85): -
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Christian Eriksen (in ´85): - 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare:
Erik ten Hag: 2

Holländaren får inte något att stämma under sina andra säsong vid rodret. Och insatsen mot West Ham visar ännu en gång på bristen på kvalitet på planen. Insatsen hans spelare stod för var så oerhört svag att sett till vad man torde sig vilja producera offensivt. Och ansvaret måste förvaltas rättmätigt på både spelare och ledare. Erik ten Hag saknar fortfarande ett grundspel och den filosofi han byggt en karriär på har han nu tagit avstånd ifrån, åtminstone i United. Är han rätt man för jobbet? Jag vill fortsätta tro det, men han behöver visa upp en tydligare struktur och spelidé som anammas på planen, och det saknas alltjämt.

Vad tycker du om Manchester Uniteds insats på London Stadium? Vad måste till för att någon slags spelidé ska sätta sig i laget? Skriv gärna av dig i kommentarsfältet.

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-12-23 15:32:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham