Stort steg mot ny träningsanläggning
Heston kan snart vara träningsanläggning för hela QPR

Stort steg mot ny träningsanläggning

QPR har gjort klart med ett köp av mark av sin nuvarande hyresvärd

Söndagens vinst mot Middlesbrough följdes på måndagen upp av ytterligare en positiv nyhet för QPR då klubben bekäftade att man skrivit på kontrakt för ett köp av mark dit man förhållandevis snabbt kan flytta.

Efter att ha kämpat i olika juridiska instanser sedan 2012 för att få bygga nytt vid Warren Farm i Ealing meddelade klubben för några veckor sedan att man valt att lägga ner planerna och att man i stället hade ett nytt projekt på gång inom en nära framtid. Det visade sig att det handlade om Imperial Heston i Cranford, Hounslow, som sedan några år tillbaka är hemvisten för klubbens akademi.

Såväl Imperial Heston som den nuvarande träningsanläggningen i Harlingon ägs av London Imperial College. Heston var tidigare en rekreationsanläggning för anställda vid British Airways och kallades då för Concorde Club. Hestons storlek är cirka 11 hektar, vilket är ungefär dubbelt så stort som Harlington.

Att ha hela verksamheten på ett ställe har varit ett önskemål under en längre tid och det som krävs nu är tillbyggnad och uppgradering av nuvarande byggnader samt installation av nya fotbollsplaner. Heston används i dag inte enbart av QPR, utan även lokala ungdomslag håller till där och det finns även bland annat cricketplaner.

QPRs nuvarande hyresavtal av Harlington löper ut under 2020 och för att göra flytten till Heston så smidig som möjlig så kommer man att skriva ett nytt, kortare, kontrakt för att kunna vara kvar på Harlington tills dess att flytten till Heston är möjlig fullt ut.

Klubben överger inte kontatken med området kring Warren Farm helt, utan det meddelas också att klubbens Community Trust ämnar jobba vidare med de lokala myndigheterna för en utvecking av Warren Farm i form av något annat än den träningsanläggning som boende i närområdet protesterat så högljutt emot.

Simon Ståål2020-07-07 22:54:24

Fler artiklar om QPR