Träningsmatch: Welling United - Charlton 0-4

Träningsmatch: Welling United - Charlton 0-4

The Addicks segrade i försäsongens första träningsmatch. Lokalderbyt slutade 0-4 mot sjättedivisionslaget Welling United.

Ja, det är en försenad matchrapport från lördagens träningsmatch och det blir en någorlunda kortfattad sådan - men det är ändå på sin plats att den skrivs. Den första träningsveckan - som beskrivits som oerhört tuff för spelarna - var avverkad på Sparrows Lane och Charlton gjorde den korta resan till Park View Road för att sparka igång säsongen 2023/24 på allvar. Motståndet stod Welling United från National League South för, ett motstånd som Charlton haft som vana att ställas mot när tillfället ges på sommaren. 

2755 åskådare fyllde den intima arenan och Dean Holden slängde ut säsongens första startelva i en 3-5-2 formation. Startelvan kom sedan att förändras helt inför den andra halvleken, som det brukar bli i det här tidiga stadiet av försäsongen. Ashley Maynard-Brewer fick i alla fall starta som målvakt, och hade en trebackslinje framför sig med talangen Zach Mitchell, bortryktade Sam Lavelle och den klubblöse provspelaren Chris Francis. Wingbacksplatserna togs hand om av Mandela Egbo till höger och Richard Chin till vänster. På tremannamittfältet stationerade sig kapten George Dobson, Scott Fraser och förvånande nog Tyreece Campbell. På topp hade vi Dillang Jaiyesimi och Miles Leaburn. 

Den första halvleken blev den målgladaste. Tre gånger fick Wellings målvakt plocka ut bollen ur nätet. 0-1 (11) kom till genom en kort hörnvariant som luckrade upp Wellings försvarspositioner i det egna straffområdet. Hörnläggare Fraser väggspelade med Campbell och svepte in ett inlägg som en omarkerad Lavelle kunde nickskarva in från nära håll. Det fanns bud på fler mål från Charlton sida som flera gånger kombinerade sig igenom Wellings lagdelar.

Tyvärr var en tidig skada framme och störde Leaburn som fick kliva av efter en halvtimmes spel. Det verkade inte handla mer än om en rejäl smäll men det krävdes en ordentlig lindning för behandling. In kom akademispelaren Karoy Anderson, och han skulle bevisligen bara behöva fem minuter på planen innan han hade gjort 0-2 (35). Campbell fick en boll i djupled och löpte sig loss, för att sedan servera en passning in mot straffpunkten med en fin yttersida. Anderson mötte upp och målet var ett faktum.

Detta blev sedan 0-3 (45) precis innan halvtidsvisslan, när Charlton etablerade en ganska lång sekvens med bollinnehav inuti Wellings straffområde. Richard Chin var väldigt aktiv som vänsterwingback och hittade en passning snett inåt till Anderson, som i sin tur vände över på en påfyllande högermittback i Zach Mitchell. Han tog med sig bollen framåt och smällde in sitt första seniormål i det bortre hörnet. 

Sedan var det andra halvlek och ett helt nytt gäng kom ut. Nyförvärvet Harry Isted byttes in i mål, och nu en försvarslinje med Deji Elerewe, Lucas Ness och Terell Thomas framför sig. Wingbacks blev nu Nathan Asiimwe och Corey Blackett-Taylor, medan tremannamittfältet utgjordes av Aaron Henry, Conor McGrandles och Jack Payne. Som forwards stod Daniel Kanu och Charlie Kirk

Denna halvlek skulle också vara bitvis fartfylld och hade sina klara chanser. Det blev sedan bara ett ytterligare mål, och det stod Charlie Kirk för. En långboll från Thomas tryckte ner Wellings försvar och en ettrig Kanu kunde vinna bollen högt upp. Han spelade vidare till Blackett Taylor, som spelade vidare till Kirk i straffområdet där han vinklade upp, förbi en försvarare, och placerade distinkt in 0-4 (56) i det bortre hörnet. 

Matchen var sedan slut och får betraktas som en klart godkänd första match på säsongen, trots det givetvis beskedliga motståndet. Lite kul att bortryktade spelare som Lavelle och Kirk gjorde snygga mål. Kanske förändrar det deras status hos Holden medan tiden finns? Annars var det intressant att se att det var en 3-5-2 formation som gällde i båda halvlekarna och att unga förmågor verkligen verkade spelsugna och tog för sig. För ett år sedan var det inte många som räknade med att Miles Leaburn skulle bidra som han kom att göra under säsongen men det var just i såna här tillställningar som han kom fram, visade upp sig och tog chansen. Det får man säga Richard Chin, Tyreece Campbell och i synnerhet en okänd Karoy Anderson gjorde nu. De spelare som inte kom till spel i den här matchen var en skadad Chuks Aneke, en otränad Michael Hector och ett nyligen anlänt nyförvärv i Lloyd Jones. 

Vi kan avsluta med Dean Holdens kommentarer till hemsidan efter matchen:
There were some really good signs in the game. We’ve had a really tough week in terms of putting a lot of demands on the players. They’ll probably tell you it’s not been pretty this week. It’s been really tough for them but that’s how it should be. At the end of it we get a game of football, we score four goals and we keep the back door shut, so I’m really pleased with that. Goals number two and three [av Karoy Anderson and Zach Mitchell] were the two really pleasing goals from stuff that we’d worked on earlier this week."

UP THE ADDICKSSSS!


 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-07-04 20:41:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson