Tre tankar och spelarbetyg efter segern mot Brentford
Vamos Garnacho!

Tre tankar och spelarbetyg efter segern mot Brentford

Manchester United höjer sig flera klasser i den andra halvleken och vinner till slut rättvist hemma mot Brentford. Garnacho och Höjlund visar klass och det återspeglas i deras betyg.

Tre tankar om matchen:

Intensitetshöjningen
Efter en bedrövlig första halvlek tycktes laget gå i gång rejält efter det snöpliga ledningsmålet för bortalaget. Plötsligt satt återerövringsspelet och United kunde vinna bollen högt i parti och minut. Det är närmast obegripligt att det kan vara så pass stor skillnad på ett lag från en halvlek till en annan. Det som framför allt utmärkte vändningen var intensitetshöjningen. När hemmalaget skruvade upp tempot syntes det tydligt att Brentford inte hängde med. Man kan bara spekulera i hur det hade sett ut om United hade startat matchen i samma tempo, men glädjande nog fick vi åtminstone se glimtar av den nivån detta lag kan leverera vilket ingjuter hopp inför framtiden.  

Avstånd mellan lagdelar
En annan stor skillnad vi fick bevittna i den andra halvleken var avståndet mellan lagdelar och enskilda spelare. Defensivt syntes tendenser redan borta mot Aston Villa, men i den andra halvleken mot Brentford satt laget även ihop offensivt. När spelare som Eriksen, Fernandes, Rashford och Höjlund tillåts kombinera nära varandra visar laget upp ett helt annat spel. Även om det inte ser perfekt ut, finns det någonting att bygga på här.

Målskytettet lossnade litegrann
Även om vi inte fick se någon målkavalkad idag så får två mål framåt ändå anses som ett rejält fall framåt för ett lag som inför matchen endast hade gjort fem mål på sju matcher. Att Alejandro Garnacho är en av målskyttarna förvånar kanske mindre givet att argentinaren varit klart hetast av de offensiva spelarna så här långt in på säsongen. Desto mer glädjande att Rasmus Höjlund får avgöra matchen med ett urtjustigt mål. Utöver ovan herrars insats noteras 23 skott varav elva skott på mål vilket tyder på att Manchester United tog en välförtjänt seger och att dagens insats får räknas som ett fall framåt.

Spelarbetyg

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

André Onana: 4

Har utöver målet inte särskilt mycket att göra. Får inte mycket hjälp när Pinnock får gå upp helt ostört i De Ligts frånvaro. Fortsatt nyttig i spelet med bollen.

Diogo Dalot: 3
Får äntligen spela på sin naturliga position. Ser lite fladdrig ut emellanåt och ser ut att halvsova på hörnan som leder till baklängesmålet. Letar efter formen. Underkänd.

Mathijs De Ligt: 4
Inledde lite stirrigt och smällen han fick efter att ha nickat Schades knä gjorde inte saken bättre. Att läkarteamet misslyckades med att häfta ihop holländaren straffade sig till slut. I andra halvlek visar De Ligt upp den stabilitet vi sett prov av under säsongsinledningen.

Jonny Evans (Ut 89): 4
Åldermannen gör trots alla glåpord sällan en dålig match. Hade bra koll på de få intentioner bortalaget skapade och förlorar sällan en duell. Stabil.

Lisandro Martinez: 4
Fick finna sig i att bli utskuffad på vänsterbacken men gör trots det en stabil insats. Höll bra koll på största hotet Mbeumo. Kompromisslös i närkamperna.  

Casemiro (Ut 88): 4
Den utskällde brassen står för en stabil insats på ett ålderdomligt Unitedmittfält. Spelar enkelt och slår inte bort något i onödan idag. Vinner matchen i matchen mot danskarna i bortalaget.

Christian Eriksen: 4
Precis som sin kollega gör Eriksen en nyttig insats, framför allt i den andra halvleken. Ligger bakom segermålet med en typisk Erikssensk hockeyassist. En av de bättre i säsongsupptakten.

Alejandro Garnacho(Ut 90): 5
Det argentinska yrvädret var tveksam till spel, men väl i matchen visade han inga krämpor. Skapar ständig oreda och får i väg fem skott på mål. Levererade ett urtjusigt avslut på Rashfords läckra inlägg. Bäst på plan.

Bruno Fernandes: 4
Kaptenen kämpar vidare i sin formsvacka. Jobbar och sliter utan att egentligen komma loss. Räddar godkänt betyg med en makalös skarv till Höjlunds segermål.  

Marcus Rashford: 4
Letar febrilt efter formen men försöker åtminstone utmana. Klart bättre arbetsinsats över lag och står för säsongens assist när han serverar Garnacho till kvitteringen. Godkänd.

Rasmus Höjlund (Ut 74): 5
Den danske bjässen gör sin klart bästa insats på år och dar. Suger ner de flesta bollarna och gör livet jobbigt för Brentfords fyrtorn. Kröner insatsen med en läcker chip. Matchvinnare.

Inhoppare: Samtliga spelade för kort tid för att betygssättas

Joshua Zirkzee (In 74): -

Manuel Ugarte (In 88): -

Victor Lindelöf (In 89): -

Noussair Mazraoui (In 90): -


Erik ten Hag: 4
Tvingades laborera fram ännu en obegriplig backlinje men det ursäktar inte den märkliga  matchplanen i den första halvleken då spelarna tycktes tveka i varannan situation. Irrationen efter 0-1-målet tycktes tända hela laget och i andra halvleken såg hemmalaget ut som ett annat väsen. Gör logiska byten och för en gångs skull kunde man enkelt spela av matchen. Ten Hag kan åtminstone tillfälligt andas ut.  

Håller ni med om betygen? Vad är era tankar om matchen? Tyck till nedan.

GGMU
 

Micke Martinsson2024-10-19 19:16:30
Author

Fler artiklar om Manchester U