Tredje nyförvärvet under Ten Hag klart, Martinez ansluter till Manchester United
Ajax och Manchester United är överens om värvningen av Lisandro Martinez

Tredje nyförvärvet under Ten Hag klart, Martinez ansluter till Manchester United

Ajax och Manchester United har kommit överens om en övergångssumma på 55 miljoner euro enligt Fabrizio Romano. Kontraktet är påskrivet till 2027.

Den argentinske mittbacken anslöt till Ajax under 2019 och har spelat 118 matcher för klubben. Det har även blivit en del landskamper för Argentinas landslag. Martinez ingick i truppen som vann Copa America förra sommaren, där blev det dock bara en match från start.

Ten Hag har börjat sätta sin prägel på det här Unitedlaget och att värva en spelare från laget han tidigare tränat signalerar detta. Det ska bli intressant att se hur Martinez klarar av steget från Eredivisie till Premier League. Argentinaren kan spela olika positioner bland annat ytterback och defensiv mittfältare, men det är mittback som är hans primära position.


Unitedredaktionens nyhetspanel består av: Calle Carlsson som delger sina åsikter om värvningen av Martinez.


1. Hur bra koll har du på Martinez?
Calle: Ärligt talat har jag sjukt dålig koll på Martinez. Vad jag har läst mig till har vi här en vänsterfotad mittback med en ganska tacksam teknik som även kan ta steget upp PÅ platsen som CDM.

2. Är Martinez lösningen på Uniteds mittbacksproblem eller hade du velat se ett mer etablerat namn på den positionen?
Calle: Högst oklart. Jag är inte ens säker på att Martinez kommer spela mittback i dagens Manchester United. Visst gillar man en teknisk Argentinsk mittback som är lite härligt Loco, men petar han Varane/Maguire? Tveksamt säger jag.

3. Vad innebär värvningen för spelare som Harry Maguire, Eric Bailly och Victor Lindelöfs framtid i klubben? 
Calle: Harry är ju bekräftad lagkapten, och är man det så är man ordinarie! Bailly har, typ högst högstanivå i backlinjen. Är han skadefri och i form är han bland de bästa i ligan. Lindelöf är stabil, nothing more nothing less. Vart det placerar Martinez i ordningen vet jag inte. Time Will tell.

Mina Tankar
Det råder inga tvivel om att Martinez är Ten Hags värvning. Unitedtränaren verkar av allt att döma få stort inflytande när det kommer till värvningar av spelare. Jag tycker absolut Ten Hag ska få sätta sin prägel på truppen och värva spelare han anser vara bra för hans spelsätt. Mittbackspostionen har länge varit en akilleshäl i Manchester United och Harry Maguire har med all önskvärd tydlighet bevisat att han inte håller för att vara ordinarie. Jag hoppas Martinez kan vara lösningen på detta problem, men jag har sett honom alldeles för lite för att bedöma detta. Det är ett stort steg att gå från Eredivisie till att bli ordinarie i Premier League och förhoppningsvis är argentinaren redo att ta det klivet.

Det ska bli intressant att se vad värvningen av Martinez betyder för övriga mittbackar i Manchester United. Min gissning är att Victor Lindelöf och Eric Bailly (som förvisso imponerat hittills på försäsongen) bör vara oroa sig för sin framtid i klubben. Antingen kommer någon lånas ut eller så kommer United försöka få till en försäljning. Att Maguire säljs bedömer jag som osannolikt eftersom att han ser ut att få behålla kaptensbindeln även den här säsongen, det är en rätt rätt tydlig signal från Ten Hags sida. Jag hoppas dock att Martinez går in som ordinarie mittback bredvid Varane. Eventuellt kommer Ten Hag att använda honom som defensiv mittfältare, då argentinaren även kan spela den positionen. På det hela taget tycker jag Martinez är en mycket intressant värvning och jag kommer följa hans prestationer i den röda tröjan med stort intresse.
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-07-18 12:59:26
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham