Tuchel om varför duon missade matchen

Tuchel om varför duon missade matchen

När Chelsea igår tog sig vidare till semifinal i FA cupen, efter 2-0 segern mot Sheffield United fanns varken Mendy eller Abraham med i matchtruppen.

När Chelsea igår tog sig vidare till semifinal i FA cupen, efter 2-0 segern mot Sheffield United fanns varken Mendy eller Abraham med i matchtruppen.
Thomas Tuchel berättar att Eduard Mendy, som inte åker iväg på landslagsuppdrag, har problem med en tand som behövde opereras och därför missade matchen under gårdagen.

Tammy Abraham, som haft problem med sin ankel efter tacklingen han åkte på mot Newcasle i mitten på februari, fick kliva av träningen i lördags redan efter fem minuter.

”Det är mer eller mindre samma skada. Han skadade sig igen i samband med en olycka på träning, på precis samma ställe som den första skadan så han har stora smärtor och det fanns inte en chans att han skulle kunna vara med oss idag” förklarade Tuchel.

Tuchel hoppas att Abraham ska vara tillbaka i spel efter landslagsuppehållet, men han vill inte lägga någon press på anfallaren under tiden han tränar och stärker upp den skadade ankeln.

”För det första behöver han blir hel och för det andra ta det steg för steg med bra prestationer på träning och kämpa sig tillbaka” förklarade tysken och fortsatte. ”Vägen tillbaka för honom är att kanske vara en avbytare och bli hungrig och visa bra kvalitéer på träning.”

Tuchel förklarar att efter som Abraham har missat så många matcher den senaste tiden på grund av skadan så ska han inte lägga fokus på en plats i startelva.

”Han är taggad på att komma tillbaka och försöker hela tiden, men det finns också en risk med att pusha en spelare att komma tillbaka så snabbt som möjligt.”

Den bakomliggande orsaken till att han slog upp skadan igen på träningen var för att de trodde han var redo för att bli uttagen i matchtruppen.
Förhoppningsvis kan han använda de här två veckorna som det är landslagsuppehåll för att åter igen bygga upp musklerna i den skadade ankeln.
Det är den viktigaste uppgiften för Abraham enligt vår tyske tränare.


Källa:
The 5th Stand app

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-22 17:59:44
Author

Fler artiklar om Chelsea