U23 på fjärde plats i tabellen efter storseger
Sébastien Bassongs närvaro i U23 har oroat många, men han har nu noterats för sitt första mål i tvärrandigt.

I skuggan av ligaspelet har säsongen startat både för U23 och för U18. Redaktionen summerar här säsongsinledningen för U23.

QPR har under de senaste säsongerna använt över 70 spelare per säsong i U23, vilket så klart är för många och en signal om att man haft för många ”lovande” spelare kontrakterade. En del av spelarna har varit provspelare, vilket till viss del är förståeligt.

Efter en försäsong med mest förluster inledde man seriespelet för en dryg månad sedan och det har gått ganska bra så här långt.

Premiären mot Barnsley på bortaplan slutade 2-2 efter att man legat under med två mål mitt i andra halvleken. Man hade också chansen att vinna matchen, men en sen straffmiss gjorde att man fick nöja sig med en poäng.

Nästa motståndare var Nottingham på Harlington och här tog QPR ledningen med 2-0 innan Forest svarade med tre mål på åtta minuter i andra halvlek. Rangers kom tillbaka och kvitterade till 3-3, vilket också blev slutresultatet.

Leeds borta var nästa motståndare och även här räddade QPR oavgjort. Denna gången dröjde den till långt in på tilläggstid innan målet som betydde 1-1 gjordes.

Nästa match spelades hemma och denna gången spelades matchen på Loftus Road. Ligans föreskrifter säger att minst fem matcher per säsong skall spelas på huvudarenean. Burnley stod för motståndet och trots en spelmässigt jämn tillställning så tog gästerna ledningen med både ett och två mål och missade även en straff i början av andra halvlek. Precis som i tidigare matcher stod QPR för en upphämtning och denna gången kom man både i kapp och förbi. Slutresultatet blev 3-2.

I den på pappret lättaste matchen så kom sedan den första förlusten förra måndagen. Crewe utnyttjade landslagsuppehållet och gav några spelare ur sin A-trupp speltid. En sen kvittering till 1-1 räckte inte för QPR, utan hemmalaget kunde avgöra med två mål precis före slutsignalen.

Säsongens sjätte ligamatch spelades i går. Crystal Palace stod för motståndet på Harlington. Rangers fick en drömstart och ledde med 3-0 efter tio minuters spel. Till slut blev det 5-0 efter att Palace inte hade ett farligt avslut förrän man prickade ribban i slutminuterna då QPR spelade med nio man efter att ha fått två skador efter att man gjort sina tre byten.

Av de femton mål som gjorts så här långt har Deshane Dalling stått för fyra. Aramideh Oteh och Ilias Chair  har gjort tre vardera, medan Amrit Bansal-McNulty och Ody Alfa har gjort varsitt. Det gäller även Charlie Wakefield som hittade målet mot Barnsley när han var på provspel från Chelsea i Augusti. Themis Kefakas och Sébastien Bassong, också de som provspelare, har noterats för varsitt mål.

Ovan nämnde Kefakas är inte längre provspelare  då han under dagen i dag på ett U23-kontrakt för klubben. 18-åringen är mittback och har de två senaste säsongerna spelat i Isthmian League, som är en av ligorna på nivån under National League South, för Haringey Borough, hemmahörande i Tottenham.

Efter sex kompletta omgångar ligger QPR, med sina nio poäng, på fjärde plats i den tio lag stora serien. Lagen möter varandra hemma och borta och man spelar även matcher mot lag från den norra gruppen som räknas in i tabellen.

Redan på fredag eftermiddag är det dags för nästa match för U23 då man ställs mot Bristol City på deras träningsanläggning.