Wesley Fofana snart en Chelseaspelare
Snart lagkamrater igen.

Wesley Fofana snart en Chelseaspelare

Affären ropas ut som "klar" av flera trovärdiga medier.

The Athletick gick ut med nyheten redan under gårdagen; "Chelsea har nått en överenskommelse att värva Wesley Fofana" löd det då. Och under lördagsmorgonen kom vad i dessa tider betraktar som bekräftelsen när transfergurun Fabrizio Romano skrev sitt patenterade "here we go" på Twitter.

Efter långa förhandlingar ser alltså en av världens mest lovande unga backar ut att ha blivit värvad av Chelsea. Summorna det har pratats om kretsar kring £70M och kontraktet tros löpa på till sommaren 2028. 

"Förkrossad över att förlora honom men jag önskar Wesley Fofana allt gott. Alla spelare vill spelar i Champions League så det är helt förståeligt. Chelseafans; ni har fått den mest fantastiska talangen bland unga mittbackar i världen. Ja, jag tycker att han är just så bra" skriver fotbollsexperten och Leicesterikonen Gary Linneker på sin Twitter.

Fofana har spelat 37 matcher i Premier League sedan han anslöt från Franska Saint-Etienne i en övergång som kostade rävarna £36.5M 2020. 

Mittbacken imponerade mycket under sin första säsong men fick förra säsongen avbruten på grund av ett brutet ben.

190cm lång och blott 21år gammal har fransmannen spåtts en lysande framtid och värvningen fullkomligt osar klass. 

Chelsea möter senare under lördagen just Leicester på hemmaplan men Fofana har sedan tidigare bekräftats otillgänglig för spel. 

Nu väntar vi på den officiella bekräftelsen.

Daniel Joannou2022-08-27 11:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea