Liverapportering från AIK - ÖSK

Gnagarforum och Svartvitt följer träningsmatchen direkt från Skytteholms konstgräs.
Senast uppdaterad: Slut (2-4)

AIK - ÖSK 2-4 (1-1)
1-0 (10) Daniel Tjernström
1-1 (21) Ricardo Costa
1-2 (56) Herish Kuhi
1-3 (69) Lars Larsen
1-4 (74) Patrik Anttonen
2-4 (77) Göran Marklund

Publik: 1935
Avslut: 7-21
Hörnor: 3-11

Sammanfattning:
Sett till hela matchen var ÖSK närmare både 2-5 och 2-6 än AIK var 3-4. AIK spelade med ett ungt lag och ÖSK med ett mer rutinerat och det visade resultatet. I AIK var Daniel Tjernström bra i första halvlek och Markus Karlsson i andra halvlek. Även Patrik Grönvall och Daniel Örlund ska ha beröm. I ÖSK var Lars Larsen, Joel Riddez och lagkapten tillika väldigt placeringssäkre Magnus Samuelsson de största plusvarianterna.

92 min: Slut.

91 min: Alla byten som har skett har gjort att matchen blivit en transportsträcka för båda lagen som väntar på slutsignalen.

87 min: Robert Walker spelade fram Niklas Klingberg som vände bort en back och sköt precis utanför krysset.

84 min: Axel Kjäll kommer in i stället för Mirza Jelecak. Fredrik Samuelsson har flyttat upp som mittfältare.

78 min: Robert Walker kom in i stället för Ricardo Costa. Markus Karlsson lämnar banan och unge Pierre Bengtsson kommer in.

77 min 2-4. Fredrik Jansson missar i försvarsspelet och Göran Marklund snor åt sig bollen och skjuter ett skott som Anders Karlsson räddar, men på returen från samme Marklund är Karlsson maktlös.

75 min: AIK:s backlinje hänger inte riktigt med längre, men å andra sidan så har ÖSK ett betydligt mer meriterat lag på banan. Patrik Anttonen gick ut och Niklas Klingberg kom in.

74 min: 1-4. Larsen startade ett uppspel och bollen letade sig ut till Patrik Anttonen som sköt ett skott som målvakten bara stod och tittade på när den passerade honom.

73 min: Herish Kuhi sköt ett skruvat skott över.

72 min: Robert Åhman-Persson som spelat anfallare den sista tiden byttes ut mot Göran Marklund och Patrik Haginge bytte av Magnus Samuelsson

69 min: 1-3. Inlägg från högerkanten och Lars Larsen placerade in den i exakt samma nätmaska som Kuhi tidigare. Hela AIK:s backlinje stod och tittade på.

67 min: Patrik Anttonen slår ett inlägg till Kuhi som nickade över från nära håll i ett jätteläge.

66 min: Patrik Grönvall byts ut till förmån för Fredrik Ingel.

65 min: Grönvall hade ett bra skottläge men ÖSK:s duktige mittback Magnus Samuelsson täckte skottet som gick ut till en ofarlig hörna.

61 min: Tveksam offsideavblåsning på en AIK-anfallare. Markus Karlsson varnad för att ha skjutit iväg bollen. Ricardo Costa också varnad.

56 min: 1-2. ÖSK-anfall på vänterkanten och Costa slog in en boll till Kuhi som vände bort Averstad och sköt 1-2 vid målvaktens vänstra stolpe. Ett ologiskt mål med tanke på att AIK börjat trycka på.

54 min: Markus Karlsson slog en farlig frispark som Åhman-Persson höll sig framme och nickade på, men bollen tog på en ÖSK:are och ut till en resultatlös hörna.

50 min: AIK har inte varit mycket på offensiv planhalva och ÖSK har inlett piggt.

46 min: Det har skett två byten i halvtid hos hemmalaget. Christian Jörnsved har tagit plats mellan stolparna i stället för Daniel Örlund och Brwa Nouri har kommit in på Rubarths bekostnad. Nouri går ner på kanten och Grönvall flyttas upp i anfallet.

Halvtid.
Skott på mål: 2-8
Hörnor: 1-5

Matchen inleddes riktigt piggt, men har tappat i tempo och i den spelmässiga kvalitén. Joel Riddez har varit riktigt bra i ÖSK och Larsen plussas det också för. I AIK är det främst unge Patrik Grönvall och målvakten Daniel Örlund som finns med på pluskontot. 1-1 speglar matchbilden.

44 min: Mirza Jelecak slår ett bra inlägg till Herish Kuhi som sånär skarvar in 1-2, men Örlund gör en fin räddning och styr ut bollen till en resultatlös hörna.

43 min: Patrik Anttonen kom ner på högerkanten och slog ett inlägg som flera spelare störtade på och det slutade med att Daniel Örlund gjorde illa axeln i en kollision, men kan fortsätta spela.

40 min: Mats Rubarth varnad för protest mot linjedomaren.

38 min: Många felpassningar från båda lagen just nu och spelet håller ingen högre kvalité. AIK känns vassare trots att ÖSK har ett mer meriterat lag på banan.

33 min: AIK spelar väldigt fyndigt, men saknar fortfarande att hitta rätt med den avgörande passen. Arash avancerade med bollen och kunde ha frispelat en medspelare, men passningen var usel och bollen rann ut till inspark.

25 min: AIK hade ett fint anfall där Grönvall sånär hittade fram till Talebinejad, men bollen smet förbi och på vänsterkanten kom Markus Karlsson som hittade in till Arash som klackade bollen mer eller mindre rakt på Anders Karlsson. AIK har kommit igång ordentligt och spelar riktigt bra just nu.

23 min: Mirza Jelecak är nära att ge ÖSK ledningen med ett farligt avslut.

21 min: 1-1 Riddez bröt ett uppspel och avancerade på vänterkanten och kunde efter ett väggspel med Patrik Anttonen få tillbaka bollen och slå in ett inlägg som Ricardo Costa glidtacklade in i mål.

17 min: På efterföljande hörna blir det en tilltrasslad situation framför Örlund. ÖSK-spelarna hävdade att bollen var inne, men domaren var säker på att så inte var saken.

16 min: Larsen vinner boll på mittfältet och spelar fram Herish Kuhi vars skott täcktes ut till en hörna.

13 min: Larsen sköt ett skott som täcktes undan av AIK-försvarare utan några större problem. ÖSK har haft två resultatlösa hörnor.

10 min: 1-0 till AIK En djupledspassning från Dennis Östlundh till Daniel Tjernström. Anders Karlsson förlorat motlägget och Tjernström rullar enkelt in 1-0.

9 min: Fortfarande inga klara målchanser att rapportera om. ÖSK har spelat ganska finurligt, men får inte till "sista-passen". AIK har slarvat mycket med passningsspelet.

3 min: Inga farligheter att rapportera om hittills. Det snöar kraftigt på Skytteholm för tillfället.

0 min: AIK har precis gjort avspark.

Domare: Keijo Hyvärinen

Laguppställningarna är bekräftade.

AIK:s laguppställning:
Daniel Örlund - Kristoffer Arvhage, Jimmy Magnusson, Joen Averstad - Patrik Grönvall, Robert Åhman-Persson, Dennis Östlundh, Daniel Tjernström, Markus Karlsson - Arash Talebinejad, Mats Rubarth.

Avbytare: Kjell Jönsson (mv), Johan Vega, Pierre Bengtsson, David Eriksson, Brwa Nouri, Fredrik Ingel, Göran Marklund.

ÖSK:s laguppställning:
Anders Karlsson - Fredrik Samuelsson, Fredrik Jansson, Magnus Samuelsson, Joel Riddez - Fredrik Nordback - Mirza Jelecak, Lars Larsen, Patrik Anttonen - Herish Kuhi, Ricardo Costa.

Avbytare:
Axel Kjäll, Peter Olsson, Niklas Klingberg, Patrik Haginge, Kristoffer Näfver, Robert Walker.


På plats på Skytteholm:
För Gnagarforum: Anders Nettelbladt
För Svartvitt: Marcus Avenbrand

Vid tangetbordet:
Johannes Avenbrand

Svartvitt/Gnagarforum2005-02-26 14:00:00

Fler artiklar om Örebro