3,5-miljonersbud på Toivonen och mer

Skoluppgifterna ger mig ingen tid till att förse er med nyheter om PSV. Ni får därför här en överblick om vad som hänt runt PSV på senare tid. Bland annat sägs PSV ha lagt ett 3,5-miljonersbud på Toivonen.

PSV har tre raka förluster nu, 0-3 mot Marseille har följts upp utav 0-1 i ligan mot NEC och 0-1 i cupen mot AZ. Man förlorade välförtjänt båda gångerna och bjöd inte upp till någon fin fotboll. Då fick vi det överstökat. ”Toppmatchen” mot Ajax på söndag kan bli väldigt avgörande. En förlust där och man kan nog ge denna säsong en känga upp i rektum.

Men tre raka förluster talar om vad som krävs. Change.

PSV är därför ute på marknaden och letar efter nya kap. Senaste ryktena följer nedan:

Coach Stevens, klubbdirektör Reker och scoutchef Van Kraiij har samtliga varit och kollat på Toivonen vid olika tillfällen och alla har imponerats stort av svensken. Enligt Voetbal International har PSV lagt ett bud på 3,5 miljoner euro men summan kan bli högre då klubbar som Groningen och Feyenoord också visat intresse.

Det ryktades under onsdagen att Lazovic ville lämna PSV för att han inte har fått särskilt mycket speltid alls denna säsong men efter cupförlusten mot AZ dementerade han alla rykten: ”Jag tycker att det är konstigt för jag har inte pratat med någon, journalisterna kan skriva vad de vill men det är inte sant. Speciellt nu när det inte går bra vill jag hjälpa laget tillbaka till toppen.”

Serben har petats till förmån för Koevermans, som har varit snäppet bättre denna säsong. I somras fick han flera låneanbud men PSV ville bara sälja. Frågan är nu om PSV vill ha kvar honom för jag tror att om ett bra bud kommer så går han. Måste berömma Lazovic för den attityd han visar upp, inget skitsnack i media eller liknande.

Någon som inte har dementerat de rykten han omges av är ecuadorianen Edison Mendez. Att han skulle ryktas vara på väg bort var dock lika självklart som att PSV skulle torska mot AZ och det skulle inte förvåna mig om han vill flytta.

Andra spelare som ryktas till klubben är Andre Ooijer och Mark Van Bommel. De två forna PSV-spelarna har kontrakt som går ut nästa sommar och PSV har även bekräftat att intresse finns för dessa herrar. Van Bommel har fått sitta på bänken flera gånger under Klinsmann och om Blackburn fortfarande vill ha Ooijer är jag tveksam till. Enligt några källor tycker Van Bommel dock att det är för tidigt att återvända till Holland och han vill stanna kvar men sportchefer och förhandlare har fått fria tyglar av styrelsen att komma fram till något med Bayern och Van Bommel.

I och med den katastrofala inledningen har ju även Stevens jobbsäkerhet ifrågasatts men Jan Reker har sagt att man tror på honom och att detta bara är en formsvacka. Vi får se, Jan. Vi får se. Jag är ytterst tveksam till om han är rätt man för jobbet.

Robert Salerian2008-11-13 20:38:00
Author

Fler artiklar om PSV