Inför: Makedonien - Spanien
Den nya ställningen är klar.

Inför: Makedonien - Spanien

100 år av Makedonsk fotboll, kommer dom nuvarande Europa mästarna Spanien, storslagen invigning av den nykonstruerade ställning på norra sidan på national arenan Filip den II Makedonen, och sista matchen för Artim Sakiri som kommer säga adjö.

Makedonien kommer spela en vänskapsmatch mot en av dom bästa landslag just nu, Spanien. Dom nuvarande Europa mästarna har accepterad inbjudningen och kommer hedra oss på firandet av 100 års jubileum. Och den nya ställningen på norra sidan kommer bli officiellt öppnad med en match av landslaget och för första gången på den här generationen kommer man med möjlighet att spela inför 25.000 åskådare på hemmplan.

Trots att Spanien är säkerligen väldigt attraktiv motståndare, dagens presskonferens Mirsad Jonuz, Goran Pandev och Goce Sedloski angett att dom är inte rädda för motståndaren, på kontringarna, kommer det bli en motiv plus för dom och en chans för att testa deras form inför kvalmatcherna mot Skottland och Norge i September.

Spanska landslags tränaren, Vicente del Bosque González har nästan tagit ut den bästa truppen och dom spanska stjärnorna kommer spela inför 25.000 åskådare. Mirsad Jonuz, har tagit ut 18 manna trupp och en ny spelare, Agim Ibraimi. Det är tydligt att Mirsad Jonuz kommer testa deras form för mera viktiga kvalmatcher.

Artim Sakiri, spelaren med 73 spelade matcher och 15 mål kommer säga adjö till landslaget på matchen mot Spanien. Spelaren som ’pensionerade’ Seaman med den berömda målet direkt från hörnan, matchen mellan Makedonien och England, kommer inte spela en kort stund, men istället kommer han ta emot presenter före matchstart.

Storbildskärm kommer kunna ses i Skopje för alla som inte fixa biljetter till matchen, medan national television MTV kommer sändas direkt. Pieter Vink från Nederländerna kommer va huvuddomare på den här matchen och assisterande domarna är Arie Brink och Coen Droste, båda från Nederländerna. Matchen mellan Makedonien och Europa mästarna Spanien kommer starta 21.30.

Källa: Macedonianfootball.com

Aleksandar Jakimovski2009-08-11 19:25:00
Author

Fler artiklar om Nordmakedonien

Gibraltar : Makedonien 0-2
Spanien  5-1  Makedonien