Makedonien 2-3 Spanien: Pandev tvåmålsskytt

Mål: Goran Pandev 8’ 31’ - Fernando Torres 52’, Piqué 54’, Riera 56’
Stadion: Filip den II Makedonen
Publik: 25.000

Makedonien: Nikoloski, Sedloski, Mitreski, Noveski, Popov, Despotovski, Sumulikoski, Georgievski, Pandev, Naumoski, Stojkov

Spanien: Reina, Piqué, Puyol, Villa, Hernandez, Torres, Capdevilla, Alonso, Arbeloa, Cazorla, Silva

Innan matchen börja så sjöng man nationalsångerna och höll en tyst minut för Dani Jarque från Spanien och för byggarbetaren som avled under bygget med norra ställningen, från Makedonien.

Makedonien började bra och i den 8 spelminuten så gjorde Pandev mål på kontring som fick en elegant pass av Naumoski, Pandev blev en mot en läge mot Reina och kunde skjuta in bollen i mål. Spanien hade mest boll men Makedonien skulle göra ytterligare ett mål, Pandev igen och tog emot en elegant boll och dribblade förbi Puyol och kunde sätta in 2-0. Efter 2-0 så fick Spanien en möjlighet några minuter efter, Torres nickar men nickar i Nikoloskis händer. Innan första halvlekens slut så fick Spanien frispark, några meter ifrån straffområdet men blev blockerad.

I den 52’ så gör Spanien mål av Torres som nickar in den och hans målgest tillägnas till Dani Jarque. Några minuter efter målet så kommer 2-2, mål av Piqué och inte nog med de så gör Spanien ytterligare ett mål till, mål av Riera och efter några minuter så leder Spanien med 2-3. I den andra halvleken så har Spanien det mesta av bollen. Spanien får många lägen, men det är inga heta chanser och tempot sjunker lite. Slutet av matchen börjar Spanien få några heta chanser som Guiza i den 87’ nickar över målet. Mer än så blev det inte och man kan säga att Makedonien gjorde bra ifrån sig, nu hoppas vi att vi tar andra platsen i VM kval gruppen.

Källa: Macedonianfootball.com