Bisevac klar - Réveillère stannar
Lyons första värvning - Milan Bisevac.

Bisevac klar - Réveillère stannar

Lyon har gjort klart med sommarens första värvning. Milan Bisevac, 28, är spelaren i fråga och kommer närmast från PSG. Anthony Réveillère var tänkt att gå i motsatt riktning, men högerbackens läkarundersökning underkändes och han stannar nu i Lyon.

Förhandlingarna mellan PSG och Lyon har varit långt ifrån någon hemlighet. Redan förra veckan bekräftade Lyon-tränaren Remi Garde att klubbarna försökte förhandla fram en övergång som skulle ta Anthony Réveillère till den franska huvudstaden och Milan Bisevac till Lyon. Igår var så alla överens, Réveillère flög till Paris sent igårkväll och Bisevac tog returflyget till Lyon.

Torsdagen skulle egentligen bara ägnas åt formaliteter - läkarundersökning och kontraktspåskrivning. Och i Lyon gick det hela bra. Bisevac läkarundersöktes och satte tidigare i afton penna på det papper som binder honom till Les Gones de kommande fyra säsongerna. I den franska huvudstaden gick det dock inte så enkelt, Réveillères läkarundersökning underkändes av parisarnas klubbläkare och klubben blåste således av övergången.

Grundtanken var att Lyon skulle få €2,5 miljoner och Bisevac för Réveillère, men efter dagens händelser så var det en deal som fick omrevideras. Lyons officiella hemsida bekräftar att klubben betalar €2,75 miljoner för den serbiske landslagsmannen, och att €0,5 miljoner kan tillkomma beroende på spelaren och lagets insatser.

Vad problemet var vid Réveillères läkarundersökning har inte bekräftats från något håll. Men en kvalificerad gissning är att det har något att göra med den svåra knäskada 32-åringen ådrog sig 2008. Då vägrade högerbacken operation, vilket skulle ha kostat honom resten av säsongen, och tränade istället upp musklerna runtomkring för att kompensera för det skadade knäligamentet. Han spelade rysk roulette med sin karriär och vann, men förlorade säkert därför möjligheten att skriva på för PSG idag.

För Lyon-supportrar är dagens nyheter förstås alldeles lysande. Man stärker upp en av de svagaste lagdelarna med en klassback som presterat i Ligue 1 tidigare och Réveillère, en av ligans bästa ytterbackar, blir kvar i klubben.

Bienvenue à Lyon, Milan!

Andreas Westman2012-08-16 23:28:45

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille