Bruno Alves till Sporting?
Anledningen till man är tveksam till att vilja se Alves i grönvitrandigt...

Bruno Alves till Sporting?

Ja gårdagens mest diskuterade rykte var nog denna att Sporting skulle vara intresserade i Bruno Alves.

Dagstidningen Publico skrev igår förmiddag att Bruno Alves stod mellan Sporting och Juventus, mittbacken som på senare tid tappat sin ordinarie plats i Zenits backlinje är orolig att tappa tåget till EM 2012.
 
Några timmar senare så pratade mittbackens pappa med portugisisk press och sade att Sporting vore ett bra alternativ för sonen. Pappan garanterade även att sonens lön inte skulle vara ett hinder då sonen är redo att uppoffra den stora lönen han har i Zenit bara han får spela fram till EM.
 
Sedan så uttalade sig Sportdirektören Maxim Mitrofanov sig om denna eventuella intresse i Bruno Alves ”Vi har haft kontakt med Jorge Mendes och han vet vad vi tänker. Det finns flertal klubbar intresserade, men hittills har inget bud anlänt. Hursomhelst så kommer det bli svårt att ta Bruno Alves från Zenit. Han har kontrakt med oss tre år till och han är en viktig spelare för oss. Spalletti anser att han är en viktig kugge i hans projekt för klubben.”
 
Bruno Alves själv pratade sent igår kväll med Sport TV. Han sade sig vara nöjd i Zenit men att han behöver spela. ”Jag är glad i Zenit, men som alla andra spelare så vill jag spela. Jag vill spela och komma i bra form till EM. Jag behöver spela så jag kan vara redo för att bli uttagen till EM och göra ett bra EM. Jag har pratat med Spalletti, han sade att han räknar med mig, så därför är det upp till mig nu att jobba hårt och slå mig in i startelvan igen.”
 
Angående Sportings intresse så dementerade han inte men han sade inte så mycket heller ”Det finns utrymme till förhandling. Jag har pratat med tränaren, som vet hur man har en bra relation till spelarna och vet vad som är bäst för klubben.” Lite luddigt svar som kan tolkas på många olika sätt.
 
Att tro att det handlar om ett köp är dumt, det kan bara vara ett sex månaders lån det handlar om, i alla fall när det gäller Sporting. Vad gäller Juventus så är det mer troligt att dom kan köpa loss mittbacken. Dock så tror jag att Bruno Alves kanske anser att det är lättare att ta en plats i Sportings startelva än i Juventus. Juventus innebär ett nytt land, språk, fotboll, stad och klubb. När det gäller Sporting så är det en ny stad och klubb enbart som skulle vara nytt för honom.
 
Personligen brottas jag med mig själv angående att se Bruno Alves i vår grönvitrandig tröja, det är en spelare som jag alltid har avskytt för hans fula spel. Bortser man från den så är det helt klart en spelare som skulle förstärka vårt försvar på ett mycket bra sätt. Bra huvudspelare både defensivt som offensivt, ett bra alternativ till att slå fasta situationer, men det fula spelet som han har använt sig hela karriären är ett stort minus. Att inte glömma bort att han i en grönvitrandig tröja inte har samma ”skydd” från domarna som när han klädde i blåvitt.
 
Källa: Publico, Record, LusoFans.com  

Luís Alterluis_alter@hotmail.com2011-12-20 12:04:30
Author

Fler artiklar om Sporting