Mariano klar för Bordeaux

Mariano klar för Bordeaux

Supportrarna har väntat länge på nyförvärv. Nu är det klart att Fluminenses högerback Mariano förstärker Bordeaux.

Bordeaux drar igång mercaton tidigt, eller så är det ”sent ska syndaren vakna”. För nog borde klubben ha spenderat sina euros redan i somras.
 
Efter några dagar med rykten så bekräftas nu Marianos övergång från Fluminense till Bordeaux. Det är bland annat högerbackens agent Marcelo Robalinho som hävdar att affären är helt klar. Mariano själv har tackat Fluminense-fansen över twitter.
 
Att det tagit tid att lösa detaljerna beror som vanligt på att ägarförhållandena i Brasilien är knepiga. Alla parter ska nu ha godkänt flytten. Mariano skriver på ett 4,5-årskontrakt med les Girondins och kostar klubben 3 miljoner euro.
 
Äntligen! Bordeaux har inte haft en fungerande högerback på snart två år. Chalmés form har pekat spikrakt nedåt och Sané ska inte spela ytterback. I Mariano får man en 25-årig offensiv back som 2010 blev vald till brasilianska ligans bästa på sin position. Han har även varit uttagen i landslaget, utan att få någon speltid.
 
Mariano förväntas vara spelklar direkt efter Ligue 1:s korta juluppehåll.

****** 

Nästa position på värvningslistan är en central mittfältare. Enligt flera franska källor är Bordeaux nu nära att knyta till sig Carlos Sanchez från Valenciennes. Även Nancys Samba Diakité är på tapeten. Fortsättning följer de närmaste dagarna.

Källor: RMC Sport, L'Equipe mm.

John Cederblad2011-12-08 11:12:00

Fler artiklar om Bordeaux