Ajax 0 - 1 Ludogorets (4-2 totalt): Klara för Europa League trots usel insats
Ajax insats ikväll var inget att beundra för Maurice Steijn.

Ajax 0 - 1 Ludogorets (4-2 totalt): Klara för Europa League trots usel insats

Trots en fullständigt usel insats då man inte skapade någonting alls av värde är Ajax klara för Europa Leagues gruppspel, tack vare Mohammed Kudus show i första matchen.

Ingenting, först kom ingenting
Sen kom ingenting
Sen kom ingenting

Refrängen från Kent — Ingenting summerar Ajax chansskapande ikväll.

Förra veckan gav Mohammed Kudus en fin avskedspresent till Ajax med sitt hattrick i bortamatchen mot Ludogorets som Ajax vann med 4-1, innan Kudus gick till West Ham.

Den presenten hade man minst sagt nytta av, för ikväll var det ett fullständigt uddlöst, matt och uselt Ajax vi fick se i returmötet.

0,16. Det är expected goals-siffran för Ajax i den här matchen. Inte sen februari 2020, när Getafe kramade all fotboll och livslust ur Ajax under 90 minuter (där 88 gick åt till maskning) har Ajax skapat så lite chanser.

Ludogorets trillade lite turligt in en boll i den andra halvleken, men det enda positiva för Ajax ikväll är väl att det inte blev nervöst bakåt för det i alla fall.

Det tar förstås ett tag att få allt att sitta när man gjort en helrenovering av truppen som Ajax gjort i sommar, men det är ändå oroande att det inte fanns ens lite jäkla energi i laget ikväll. De senaste nyförvärven Josip Sutalo, Gastón Ávila, Chuba Akpom och Georges Mikautadze som inte varit tillgängliga i kvalmatcherna kan inte komma in i elvan snabbt nog som det ser ut nu. 

Kanske är ett elfte nyförvärv klart snart med, norrmannen Sivert Mannsverk sägs vara i Amsterdam redan.

Men men, trots den usla insatsen är Ajax klara för Europa Leagues gruppspel, det är väl det som räknas.

Härnäst för Ajax väntar Fortuna Sittard borta på söndag kl 14:30.

Matchfakta

Ajax 0 - 1 Ludogorets
Mål: 0-1 Tissera '62
Gula kort: Bergwijn, Heister, Taylor, Gonçalves, Berghuis
Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal (Salah-Eddine '81); Tahirovic, van den Boomen (Klaassen '46),Taylor; Forbs (Berghuis '59), Brobbey, Bergwijn (Godts '71)
Ludogorets: Sluga; Witry, Sonko Sundberg, Verdon, Heister; Yordanov (Yankov '60), Gonçalves, Piotrowski (Naressi '81); Tekpetey (Delev '81), Seco (Tissera '46), Vidal (Lima '66)

TV: Klaassen trycker in Ajax ledningsmål – efter dubbelräddning
 

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2023-08-31 22:17:00
Author

Fler artiklar om Ajax