Ajax 0 - 3 Liverpool: Hoppet släckt
Ajax klappade igenom än en gång.

Ajax inledde bra men tog inte tillvara på sina chanser mot Liverpool, och när väl ett baklängesmål kom föll laget ihop som ett korthus igen.

Ajax överraskade storligen ikväll med att faktiskt inleda matchen riktigt bra. De första minuterna var lagets bästa fotboll på månader och hela första halvtimmen åtminstone hade man greppet, även om chansskapandet med tiden började bedarra ltie. Bara några minuter in i matchen träffade Steven Berghuis stolpen. Den, och andra chanser man skapade, inte minst fyra mot två-läget Dusan Tadic brände, hade man behövt utnyttja för att ha en chans ikväll.

Istället behövde Liverpool och Mohamed Salah bara en chans på sig för att göra mål, i slutet av den första halvleken. Inte ens en jättemiss av Darwin Nuñez strax därefter grusade Liverpools maskineri.

Väldigt oroväckande är hur Ajax faller ihop totalt efter ett baklängesmål. Allt spel man hade innan är som bortblåst. Och man går ut till den andra halvleken och släpper genast in 0-2 och 0-3 och matchen är över. Det är väldiga problem taktiskt och mentalt med Ajax nu. Viker spelarna ner sig? Ja, det gör de. Är det tränarens fel, likt taktiken är hans fel? Ja, någonstans är det ändå det.

Förlusten innebär att Ajax som bäst kan sluta trea i gruppen och gå till Europa League-slutspel istället. Det gör man så länge man inte åker på storstryk mot Rangers på tisdag.