Ajax 4 - 0 PEC Zwolle: Flera a-lagsdebutanter i enkel seger
Klaas-Jan Huntelaar gjorde sitt 150:e mål i Eredivisie, hur många till hinner han med under sin sista säsong?

Ajax vann planenligt enkelt över PEC Zwolle efter att Klaas-Jan Huntelaar visat vägen med ett tidigt mål. I andra halvlek fick vi se två nya a-lagsdebuter då talangerna Kenneth Taylor och Victor Jensen fick speltid.

Daley Blind var tillbaka för Ajax efter att ha varit sjuk i veckan. Erik ten Hag saknade dock fortfarande flera spelare: Mohammed Kudus, David Neres, Lassina Traoré, Brian Brobbey, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, Jurriën Timber och Zakaria Labyad var alla borta idag. Det innebar startplatser för Sean Klaiber, Quincy Promes och Klaas-Jan Huntelaar och en tunn bänk där förutom målvakterna Maarten Stekelenburg och Dominik Kotarski de tillgängliga var Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Devyne Rensch, Kenneth Taylor och Victor Jensen.

Zwolle ska dock inte vara några problem för Ajax och var det inte ikväll heller. Huntelaar visade tidigt vägen då han nickade in ett inlägg från Antony till 1-0 bara några minuter in i matchen. Huntelaars 150:e mål i Eredivisie. Antony spelade snart fram Quincy Promes till nästa mål. Det var minst sagt lättare för Promes och andra att glänsa ikväll mot Zwolle än mot Atalanta... Efter två fina framspelningar gjorde Antony själv 3-0 senare i första halvlek efter att ha blivit frispelad av Ryan Gravenberch.

Ajax hade gott om chanser till fler mål, bland annat ett stolpskott från Promes och flera missade chanser av Huntelaar men fler mål verkade inte komma. Till andra halvlek ersatte Álvarez Davy Klaassen och senare fick vi se debutanter då fler spelare vilades. 18-årige mittfältaren Kenneth Taylor, en oerhört lovande playmaker, ersatte Perr Schuurs (och Álvarez droppade ner i backlinjen). Senare kom danske offensive mittfältaren Victor Jensen in för Antony och blev därmed den 27:e dansken att spela för Ajax a-lag, samtidigt som Martínez ersatte Blind.  I slutminuterna fick också backen Devyne Rensch komma in för sitt andra framträdande i a-laget.

Först på stopptid av den andra halvleken kom nästa mål. Efter att Promes lyckats hålla bollen i spel på kortlinjen och spelat in till Klaiber som genast förlorade den, lyckades Taylor bryta Zwolles försök att rensa och lägga upp bollen för Gravenberch som kunde prickskjuta in 4-0. Taylor och Gravenberch delar för övrigt födelsedatum, båda födda 16 maj 2002.

4-0 blev det. Ajax tog den seger man förväntades och inte mer med det. Man hade kunnat göra fler mål. Synd att man inte kan spela så här mot alla lag...

Klaas-Jan Huntelaar har för övrigt i efter match-intervju sagt att detta förmodligen blir hans sista säsong.