Lagbanner
Ajax värvar 17-åring från Heerenveen
Frank de Boer är själv en av Ajaxs bästa vänsterbackar någonsin. Kan Robert van Koesveld bli något?

Ajax värvar 17-åring från Heerenveen

Säsongen är inte över än, men redan har Ajax påbörjat arbetet med truppen inför nästa säsong, på alla nivåer. Nu har man gjort klart med en lovande 17-åring från Heerenveen.

Spelaren det handlar om är Robert van Koesveld. Han är en vänsterback född i januari 1995. 17-åringen har skrivit på ett tre år långt kontrakt med start 1 juli 2012. van Koesveld sade till Ajax.nl att han ser Ajax som ett högre steg i karriären och att han kommer kunna utvecklas där. Wim Jonk håller med om att han kommer kunna utvecklas i Ajax tack vare de tränare som finns. Jonk berömmer van Koesvelds konstruktiva defensiva spel och kallar honom en intressant spelare för framtiden, som kommer få chansen i A1 snabbt om han presterar.

van Koesveld blir alltså ännu en i raden av lovande vänsterbackar. Det måste vara klubbens bredaste position. I a-laget finns Nicolai Boilesen, Daley Blind och inom parentes Vurnon Anita som oftast är mittfältare och Dico Koppers, som även spelar i Jong Ajax. I Jong Ajax och Ajax A1 finns även Stefano Denswil och Mitchell Dijks, som båda är lovande men det är främst den förstnämnde som det talas om som en stor talang, Frank de Boer har själv talat om han som en arvtagare till sig själv.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2012-04-16 20:56:35
Author

Fler artiklar om Ajax