Lagbanner
Ajax värvar dansk från Nijmegen
Christian Eriksen får sällskap av ännu en dansk i Ajax.

Ajax värvar dansk från Nijmegen

Arbetet med truppen inför nästa säsong har redan börjat, mitt i guldstriden. Ajax har nu gjort klart med sitt första nyförvärv till a-laget då man kontrakterat NEC Nijmegens dansk Lasse Schöne.

Tidigare har Ajax skrivit kontrakt med 17-årige Robert van Koesveld från Heerenveen (läs mer). van Koesveld ses dock som ett nyförvärv för A1-laget. Nu har man dock alltså gjort klart med ett nyförvärv till a-truppen.

Lasse Schöne är en offensiv mittfältare född 1986 i Danmark. 16 år gammal lämnade han hemlandet och sin klubb Lyngby för att bli ungdomsproffs i Heerenveen. Han nådde dock aldrig a-laget i ‘Veen och lämnade när han var 20 år för De Graafschap där han spelade två säsonger. 2008 bytte han upp sig till NEC Nijmegen, ett traditionellt mittenlag och där har han ständigt varit en ordinarie spelare på mittfältet. Han har spelat i flera olika ungdomslandslag och gjort åtta a-landskamper för Danmark (två mål).

Schönes kontrakt går ut den sista juni och redan nu har Ajax officiellt gjort klart med honom om ett kontrakt som gäller från och med den första juli och sedan sträcker sig över tre säsonger fram till juni 2015. Ledarsidan har lärt sig av skadeproblemen den här säsongen att en bredare trupp behövs så att ungdomarna kan utvecklas i rätt takt och inte kastas in i a-laget för tidigt. Schöne ses därför som ett bra nyförvärv då han kan fungera som back upp för de offensiva mittfältarna och möjligen även anfallarna.

Schöne var en av en trio spelare det ryktades om var aktuella. De övriga två är AZ:s finske mittback och lagkapten Niklas Moisander, och Heerenveens unge högerytter Luciano Narsingh. Båda spelarna har ryktats till Ajax tidigare, speciellt Narsingh. Moisander ses som en möjlig ersättare för Jan Vertonghen som verkar lämna. Finnen kom till Holland som ungdomsproffs i Ajax men lämnade utan några a-lagsmatcher 21 år gammal. Narsingh var högaktuell under de sista dagarna av januarifönstret men en övergång hann inte genomföras. Narsingh har öppet flörtat med Ajax och verkar vara redo att gå, frågan är bara priset.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2012-04-18 17:19:00
Author

Fler artiklar om Ajax