Lagbanner
Abdelhak Nouri kollapsade på planen - Uppdatering 23:14: Utom livsfara, fortsatt nedsövd
Sterkte, Appie.

Abdelhak Nouri kollapsade på planen - Uppdatering 23:14: Utom livsfara, fortsatt nedsövd

Supertalangen Abdelhak Nouri kollapsade under träningsmatchen mot Werder Bremen i eftermiddag, misstänkt hjärtstillestånd. Artikeln uppdateras vartefter information kommer.

Kl 16.00 i eftermiddag började Ajax - Werder Bremen, den första träningsmatchen för säsongen som en avslutning på träningslägret i österrikiska Zillertal som Ajax befunnit sig på denna vecka.

Matchen spelades i gassande sol och i den andra halvleken, vid ställningen 1-1, föll Abdelhak "Appie" Nouri till marken utanför spelet. Efter att vänsterbacken Daley Sinkgraven och andra uppmärksammat situationen stoppades spelet. Då Nouri i dagarna innan stått över träningar på grund av en lättare känning i vaden trodde de flesta nog att det var denna känning som spökade igen. Men när Klaas-Jan Huntelaar, som var först framme hos Nouri såg hur det var ställt med 20-åringen märktes det att läget var allvarligt.

Läkarteam var snabbt inne på planen och båda ambulanserna på plats kom sedan in. Nouri låg ner och fick vård i över 10 minuter. Funktionärer skuggade honom med parasoll och handdukar. Fanzinet Ajax Life var på plats och rapporterade att ambulanspersonal gjorde redo defibrilatorer och strax därefter att man utövade hjärtmassage.

Drygt tio minuter senare landade en ambulanshelikopter på planen och efter att ha stabiliserats flyttades Nouri till helikoptern.

Ajax har nu meddelat på Twitter att Nouri hade hjärtflimmer men har puls och läget är stabilt men han hålls nedsövd. Ajaxs klubbdoktor färdas i polisbil till samma sjukhus som helikoptern är på väg till. Nouris familj har informerats.

Händelsen har givetvis djupt skakat Ajax, som det skulle göra alla lag. Samtliga spelare och ledare hade tårar i ögonen och nye tränaren Marcel Keizer grät öppet och tröstades av 19-årige mittfältaren Carel Eiting. Ajax är ett ungt lag och de flesta har spelat med Nouri sen ungdomsåren, och alla åtminstone i Jong Ajax eller a-laget. Spelare som Donny van de Beek och Noussair Mazraoui är uppväxta med Nouri i samma pojklag i Ajax.

Appie Nouri har länge setts som en av Ajaxs största talanger. Han är en kreativ och påhittig spelfördelare känd för sin otroliga passningsfot och fina tillslag. Han föddes 2 april 1997 och växte upp i Geuzenveld i västra Amsterdam. Han gjorde 9 ligamatcher och 3 cupmatcher för a-laget förra säsongen, och satte en frispark i sin debut i cupen. Därtill var han tongivande i Jong Ajax i divisionen under där han gjorde 10 mål och 10 assist på 26 matcher. Utanför planen är han väldigt omtyckt både bland spelare och ledare för sin varma personlighet, liksom bland supportrar som han alltid tagit sig tid för. Appies närmsta är hans mamma, pappa och storebror Mohammed "Mo", en duktig street football-spelare.

UPPDATERING 20:04: Ajax meddelar att Nouri har undersökts på sjukhuset. Hans hjärta slår och han andas själv. Han hålls fortsatt nedsövd.

UPPDATERING 23:14: Ajax meddelar att laget nu landat i Amsterdam, Nouri ligger fortfarande nedsövd på intensiven men är utom livsfara nu. Hans familj och några vänner anländer imorgon bitti.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2017-07-08 18:36:00
Author

Fler artiklar om Ajax