Lagbanner
Ajax 0 - 0 Go Ahead Eagles: Kan vi bara göra mål i Champions League?
Ajax fick inte offensiven att stämma ikväll.

Ajax 0 - 0 Go Ahead Eagles: Kan vi bara göra mål i Champions League?

För andra ligamatchen i rad spelade Ajax 0-0 mot en motståndare man absolut borde besegrat. Kan vi bara göra mål i Champions League?

Ajax har en besynnerlig resultatrad på sistone:

Ajax 4 - 0 Borussia Dortmund
Ajax 5 - 0 PSV
Heracles Almelo 0 - 0 Ajax
Borussia Dortmund 1 - 3 Ajax

Och idag Ajax 0 - 0 Go Ahead Eagles.

Trots ett, helt som förväntat, massivt spelövertag, lyckades Ajax inte få hål på nykomlingen från Deventer. Även om Ryan Gravenberch och Steven Berghuis vilades för Mohammed Kudus och Davy Klaassen så ska det förstås vara en match Ajax vinner med en 5-6 bollar.

Man kom nära många gånger ikväll — en nick i stolpen av Klaassen, en nick av Lisandro Martínez som rensades undan på mållinjen de bästa chanserna. Men någon boll i nät fick man inte vilket är ett rejält underbetyg för hela laget. Även om Go Ahead förstås parkerar bussen så är klasskillnaden så stor att man måste få hål på dem.

Varför får man det inte? 0-0 mot två klart sämre motståndare på kort tid, samtidigt som man vinner klart mot Dortmund och PSV, ger sken av ett lag som är motiverat till stormatcherna men tar för lätt på de andra. Kanske är det så. Samtidigt ska man nog inte dra för stora växlar av det än. Bortamatchen på Almelos konstgräs, särskilt i hällande regn, är alltid en tuff nöt. Men att man inte får hål på Go Ahead, på hemmaplan, är uppseendeväckande. Det gör att Ajax på 12 ligamatcher gjort 37 mål, släppt in 2, men ändå tappat 9 poäng.

Inför avspark tackades Matthijs de Ligt av inför hemmapubliken, Marc Overmars och de Ligt själv höll tal. Overmars hintade i sitt tal att de Ligt gett honom ett tips som han följt upp, vad det rör sig om kan man spekulera i. Overmars sade i övrigt att de Ligt är en äkta Ajax-kille och att han har en känsla att de Ligt om några år återvänder för att lära upp kommande generationer. de Ligt själv sa bland annat: "Det är fantastiskt att vara tillbaka här. Jag har spelat utomlands i tre år nu, efter att ha spelat i Ajax i tio år. När jag ser tillbaka på min tid här... inser jag igen hur speciellt Ajax är."

Matchfakta

Ajax 0 - 0 Go Ahead Eagles
Gula kort: Martínez, Álvarez, Lucassen
Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber (Schuurs '70), Martínez, Blind; Álvarez (Gravenberch '63), Klaassen (Danilo '82), Kudus (Daramy '63); Antony (Neres '82), Haller, Tadic
Go Ahead Eagles: Hahn; Lucassen, Nauber, Kramer, Kuipers; Brouwers, Botos (Cardona '62), Rommens; Cordoba (Lidberg '82), Deijl, Oratmangoen

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2021-11-07 22:30:39
Author

Fler artiklar om Ajax