Ajax 0 - 0 Union Berlin: Precis så låst som förväntat
Edson Álvarez i nickduell ikväll.

Ajax hade lika svårt med ett lågt stående Union Berlin som man tidigare haft med Getafe.

Vi har sett gång på gång genom åren hur extremt svårt Ajax har det med lag som står extremt lågt med en välorganiserad defensiv köttmur. Union Berlin, som byggt sin succé på just försvarsinriktad fotboll (kryddat med rappa kontringar) var därför en mycket oönskad motståndare när Europa Leagus sextondelsfinaler lottades.

Ajax visade ikväll att man inte lärt sig. Man blev lika låsta som mot exempelvis Getafe för ett par år sen. Enda skillnaden var att Union inte spelade lika grisigt som Getafe.

Ajax kom ingenstans, i den första halvleken hade man inte ett enda skott överhuvudtaget. Brian Brobbey sattes in till den andra halvleken och kom direkt till ett läge men det var också typ det enda. Man fick till fem skott i andra halvlek, inget av dem på mål.

Det var snarare Union som var klart närmast segern, trots att Ajax hade nästan all boll. Heerenveen-bekantingen Morten Thorsby hade en boll i nät, men efter VAR-koll dömdes det bort för hands.

Det enda positiva från kvällens match var väl just det, att Unions mål togs bort av VAR. 0-0 till returen i Berlin är inte ett bra utgångsläge, men det kunde varit värre. Det gäller att Johnny Heitinga och hans spelare hittar på någonting då för att tränga igenom denna Berlimur.