Ajax 2 - 1 Getafe (2-3 tot.): Som väntat inte tillräckligt
Ajax formsvacka håller i sig.

Som väntat hade Ajax det fortsatt svårt med anti-fotbollslaget Getafe och kraschar ut ur Europa League.

Ajax var jättedåliga mot Getafe förra veckan, var jättedåliga mot Heracles Almelo i söndags, och fortsatte på den inslagna vägen ikväll. Skadorna har handikappat laget svårt, Quincy Promes var frisk nog att börja på bänken ikväll men Hakim Ziyech var borta igen och sen tidigare var David Neres, Joël Veltman och Zakaria Labyad skadade, och Nicolás Tagliafico avstängd. Men ändå så är det direkt pinsamt att Erik ten Hag och hans lag är helt oförmögna att ens komma i närheten av att hitta ett sätt att besegra Getafe. Getafe är ett gäng myglande, filmande, patetiska barnrumpor, men det är uppenbarligen inte omöjligt att besegra dem, det har andra lag bevisat. Ändå känns det som en störtomöjlig uppgift på förhand och även under matchen.

Förra veckans största teaterapa Deyverson lyrar in en chansboll i straffområdet som Jaime Mata får in efter fem minuter, när Lisandro Martínez förlorar en nickduell han inte får förlora, och det kändes väl som spiken i kistan om man inte redan gett upp på förhand som vissa (undertecknad, ursäkta). Ajax är något bättre än förra veckan, vilket innebär att man faktiskt får några avslut på mål. Donny van de Beek, den ende Ajax-spelare som mer än okej eller aktivt dålig, får ett skott på mål strax efter Getafes ledningsmål.

Och strax efter det spelar han fram Danilo, som efter sitt debutinhopp mot Heracles ikväll fick göra sin första start, och då mål med sin andra bollkontakt när han stötte in van de Beeks inspel i öppet mål.

Det hjälper inte mycket, Ajax har ändå svårt att komma närmre än så och Getafe maskar effektivt bort mer och mer tid. Getafe är också faktiskt nära både ett och två mål till i den andra halvleken när man inom loppet av en minut först har en nick i undersidan av ribban (Mata) och sen ett skott i insidan av stolpen (Deyverson).

I halvtid byter Danilo tröja med Devyerson, av alla människor att göra det med, och till den andra halvlekens början är han utbytt mot Promes. Sedvanligt värdelöse Ryan Babel är kvar på planen.

Carel Eiting skruvar, via en Getafe-spelare, in en frispark i den andra halvleken till 2-1. Men Ajax behöver fortfarande två mål till och skapar inte en chans till efter det målet. All tillstymmelse till fungerande anfallsspel försvinner med kvarten kvar när Ryan Gravenberch byts ut mot Klaas-Jan Huntelaar och man ska börja slå långt.

Europaspelet som började med ett knackigt kvalspel, fortsatte med en positiv start i Champions Leagues gruppspel för att sedan vända helt på Stamford Bridge när Gianluca Rocchi rånade oss på en slutspelsplats, slutar således i moll och patetiskt dåligt Ajax-spel.

Toppmöte mot AZ i ligan på söndag 16:45.