Lagbanner
Ajax avbryter träningsläger efter Coronautbrott

Ajax avbryter träningsläger efter Coronautbrott

Ajax avbryter sitt träningsläger i Portugal efter positiva covidtester och flyger tillbaka till Amsterdam under onsdagskvällen för att försöka förhindra ett större utbrott inom truppen.

Ajax begav sig i måndags till Portugal för ett kortare träningsläger som förberedelse inför omstarten av Eredivisie som för Ajax del startar med en bortamatch mot FC Utrecht den 16 januari. Detta med en näst intill komplett trupp då endast Sean Klaiber och Maarten Stekelenburg saknades på grund av skador, samt Sébastien Haller och André Onana som kommer delta i de afrikanska mästerskapen som drar igång den 9 januari.

Alla som deltog på träningslägret, vilket var runt 60 personer inkluderat spelare och personal, hade innan avfärd från Amsterdam lämnat in negativa tester, men efter att nya tester gjorts under tisdagseftermiddagen blev det känt att någon inom eller utanför truppen lämnat in ett positivt test.

Ajax meddelande via sin hemsida under onsdagskvällen att man av försiktighetsskäl nu väljer att avbryta träningslägret och flyga tillbaka till Amsterdam under kvällen. Detta efter att fler positiva svar kommit in efter tester på hotellet och man vill förhindra ett större utbrott inom truppen. Hur många som smittats eller vilka är oklart men personerna ska omedelbart satts i karantän.

 

Joakim Dahl 2022-01-05 22:56:00
Author

Fler artiklar om Ajax