Lagbanner
Ajax lottade mot Lille i Europa League
Nicolás Tagliafico firar sitt 3-0-mål mot Lille förra hösten.

Ajax lottade mot Lille i Europa League

Ajax fick en tuff lottning i Europa Leagues sextondelsfinal, franska ligaledarna Lille, där unge mittbacken Sven Botman som lämnade Ajax i somras är ett utropstecken. Förra hösten möttes lagen i Champions League och Ajax vann båda matcherna då, blir det svårare den här gången?

Ajax drog en av nitlotterna i Europa League-lottningen. Motståndare i sextondelsfinalen blir Lille OSC som just nu leder Ligue 1, på samma poäng som Lyon men med bättre målskillnad. Betydligt lättare motstånd kunde man ha fått.

Lille är ingen obekant motståndare. Förra hösten var man i samma Champions League-grupp. Ajax slog då Lille såväl hemma som borta utan problem. I Amsterdam blev det 3-0 efter mål av Quincy Promes, Edson Álvarez och Nicolás Tagliafico. I Lille vann Ajax med 0-2 efter mål av Hakim Ziyech och Quincy Promes.

Ett bekant namn i Lilles trupp är unge mittbacken Sven Botman som Ajax sålde till klubben i somras. Fyrtornet Botman gjorde aldrig någon officiell a-lagsmatch för Ajax och efter att han imponerat på lån hos Heerenveen förra säsongen valde man att casha in på honom då man fick ett bra bud från Lille och långe och något otekniske Botman inte såg som en typisk Ajax-mittback. I Lille har U21-landslagsmannen kommit till sin rätta och stått för imponernade insatser under hösten.

Första matchen spelas i Lille 18 februari och returen i Amsterdam 25 februari.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2020-12-14 14:05:20
Author

Fler artiklar om Ajax