Lagbanner
Ajax och Daley Blind överens om att bryta kontraktet
Daley Blind.

Ajax och Daley Blind överens om att bryta kontraktet

Ajax och Daley Blind har nått en överenskommelse om att riva kontraktet med omedelbar verkan vilket gör Blind klubblös redan den 1 januari 2023 istället för till sommaren. Detta efter att Blind själv önskat lämna Ajax efter att han inte drar jämt med flopptränaren Alfred Schreuder.

Daley Blind, son till Ajax-profilen Danny Blind, föddes i Amsterdam den 9 mars 1990 och började spela i Ajax ungdomsakademi när han var åtta år gammal. Han gjorde sin debut i Ajax A-lag den 7 december 2008 i en match mot FC Volendam. Han lämnade sen för en låneperiod i FC Groningen över säsongen 2009/10 innan han sen återvände till Ajax där han snabbt blev en startspelare under tränaren Frank de Boer och vann ligatiteln fyra år i rad (2011, 2012, 2013 och 2014) samt Johan Cruijff Schaal (supercupen) säsongen 2013.

Han lämnade sen Ajax permanent sommaren 2014 för Manchester United där han som bekant vann Europa League mot just Ajax i finalen på Friends Arena 2017. Efter fyra år i England återvände han till Ajax där han direkt vann dubbeln (ligan och cupen) under sin första säsong. Med de två senaste ligatitlarna han vunnit med Ajax de två senaste säsongerna gör att han nu totalt är uppe på sju ligatitlar med Ajax. Bara två spelare har lyckats med fler då Johan Cruijff och Sjaak Swart båda tog vars åtta ligatitlar med Ajax. Inget dåligt sällskap att beblanda sig med för Blind som gjorde 333 officiella matcher i Ajax där han gjorde tretton mål.

Formen har dalat för Blind de senaste säsongerna där han framförallt tappat i snabbhet vilket är sårbart i försvaret. Men att Ajax förlorar lagets bästa passnings- och uppspelsfot i Blind finns det inga tvivel om. Enligt Edwin van der Sar har Ajax och Blind nått en överenskommelse de senaste dagarna om att riva det pågående kontraktet, som sträckte sig till den 30 juni 2023, vilket gör Blind klubblös den 1 januari 2023 istället. Blind och Ajax ska framöver komma överens om en hemmamatch där Blind kan säga farväl till Ajax-publiken på ett fint sätt.

All lycka till en äkta Ajax-kille som tyvärr inte fick avsluta sin karriär i Ajax som han önskade. Bedankt voor alles, Daley!
 

Joakim Dahl 2022-12-27 16:40:00
Author

Fler artiklar om Ajax